Hororová atmosféra a brutalita: Na Netflix míří český psychothriller, ze kterého vám ztuhne krev v žilách

Eva Lenská
Foto: Bionaut

Netflix vydává jeden český film za druhým. Tentokrát se však nedočkáme komedie ani obvyklé vztahovky. Na naše obrazovky se vplíží temnota a hromada násilí. A také komik Štěpán Kozub se svou temnou stránkou. Kdo má rád žánrové filmy a miluje pachuť strachu i krve, přijde si na své. Děsivý snímek Hrana zlomu dorazí už 28. dubna.

Kateřina s Robertem vychovávají svou malou dcerku v luxusní vilce, nicméně jejich sterilně čistá domácnost má do harmonické pěkně daleko. Na jiném místě zatím dospělý Viktor žije s mámou v polorozpadlé barabizně na samotě, ale jejich soužití taky není zrovna nejzdravější.

Osudy dvou dysfunkčních rodin se protnou v šílené a temné mozaice, která si lynchovsky pohrává s divákovou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel. Zhruba takto děj filmu popisuje Bionaut a dodává, že se můžeme těšit na maniakálního Kozuba a nervově labilní Pavlu Gajdošíkovou.

ČTĚTE TAKÉ: 7 českých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu: Bizarní pohádka, propadák i držitel Českého lva

Děsivou Hranu zlomu mají na svědomí producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál. Jedná se také o celovečerní debut režiséra a scénáristy Emila Křižky, jenž má na triku oceňovaný krátkometrážní horor Ruchoth Raoth. Loni navíc natočil šílenou akční komedii Tři Tygři ve filmu: JACKPOT, z čehož lze vidět, že si vybírá opravdu nevšední témata a rád diváky šokuje.

Dobře zvolená hudba dokáže u hororu dokonale navodit pocit strachu a tíživou atmosféru. V tomto případě se to opravdu povedlo. Hudbu k filmu složil Jakub Rataj a titulní píseň Kdybych nazpívali Barbara Kanyzová a Štěpán Kozub.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Akční seriál, který se stal hitem, boduje tak moc, že Netflix týden po vydání oznámil jeho druhou řadu

Snímek měl v kinech premiéru koncem roku 2021 a byl nepřístupný dětem do 15 let. Obsahuje totiž dost nechutných a drsných scén. Ačkoli mu uživatelé ČSFD udělili lehce nadprůměrné hodnocení 62 %, vidět jindy vysmátého Kozuba v roli psychopata za to určitě stojí.

Psychothriller Hrana zlomu bude na Netflixu 28. dubna.

Zdroj: Bionaut, ČSFD, Planet Dark

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.