Rodina Mitchellových versus vzpurní roboti: Komedie Rodina na baterky rozhodně stojí za zhlédnutí

Petr Stoško
Foto: Netflix / ©2021 SPAI. All Rights Reserved

Hitem Netflixu posledních týdnů je komedie Rodina na baterky. Po, dle kritiků i fanoušků ne příliš povedených filmech jako byly Yes day nebo Thunder Force, je tady animovaná komedie, která má potenciál zazářit.

Rodina na baterky je animovaný film od Netflixu, na kterém pracovali zkušení animátoři společnosti Sony. Je nutné zmínit, že film měl jít původně do kin v roce 2020, ale v důsledku celosvětové pandemie využil Netflix příležitost a zakoupil k filmu distribuční práva a zařadil jej do svého ročního projektu, kdy každý týden vydává jeden exkluzivní film.

O čem film je?

Katie Mitchell je mladá a chytrá dívka, která nikam příliš nezapadá, a proto hledá útěchu ve svém oblíbeném koníčku, kterým je tvorba vlastních amatérských filmů. Ačkoliv se Katie sama považuje za podivínku, její rodina na tom není o moc lépe.

Otec Rick je přespříliš velký a vášnivý milovník přírody, matka Linda kypí až přehnaným pozitivizmem a bratr Aaron je fanatik do dinosaurů. Katie plánuje nastoupit na kalifornskou filmovou akademii, na kterou se nakonec také dostane. Věří, že si zde najde kamarády, kteří ocení její záliby a umění.

Před odjezdem do školy se Rick rozhodne odvést Katie na akademii a onu cestu využít jako poslední rodinný výlet. Katie není nápadem zrovna nadšená, ale nezbývá jí nic jiného než se na cestu vydat s celou rodinou.

Mezitím zakladatel technologického gigantu PAL Labs, Mark Bowman, uvádí na trh nové pohyblivé osobní roboty, kteří během přehlídky povstanou proti lidstvu pod vedením tajemné vůdkyně. Roboti se snaží dostat lidstvo pod svou kontrolu a dysfunkční rodina Mitchellových se bude muset stmelit a pokusit se roboty zastavit.

Film funguje sám o osobě jako komedie i jako nadneseně pojatá kritika lidské závislosti na technologiích, bez kterých si život neumíme už ani představit.

Režisér Mike Rianda, známý z projektu populárního Gravity Falls se pustil do velmi ošemetného tématu, které zaobalil do vtipného rodinného příběhu o dysfunkční rodině, která kupí jednu neplechu za druhou. Film si můžete pustit v kompletní české lokalizaci včetně dabingu od 30. dubna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.