Lidé prodávají roky svého života, aby vydělali peníze. Nový zvrácený sci-fi thriller už brzy dobude Netflix

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix zveřejnil první upoutávky německého snímku V ráji (Paradise), ve kterém přelomový objev obrátí svět vzhůru nohama. Skoro dvou hodinový film, jenž tvůrci nazývají thrillerem blízké budoucnosti, slibuje pořádnou honičku a boj o holý život.

Hlavní myšlenkou filmu V ráji je, že si lidé v blízké budoucnosti nebudou rovni, jelikož své roky života budou směňovat za peníze. Na první pohled v zásadě výhodný obchod však nebude tak skvělý, jak se zprvu zdá. Přece jenom k čemu jsou lidem peníze, když jsou sotva fungujícími staříky.

Simon Amberger pro Netflix uvedl: „Zdá se nepředstavitelné, že by se roky našeho života daly kupovat a prodávat. Princip, že všichni lidé jsou si rovni, který je základem naší společnosti, by byl pasé. Ve filmu V ráji se novým způsobem pohlíží na odvěkou otázku, a to jaká je skutečná hodnota lidského života.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší sci-fi Netflixu bude mít pokračování. Má být nejnepředvídatelnější, nezařaditelné a neočekávané

O čem bude film V ráji?

V nepříliš vzdálené budoucnosti biotechnologický start-up AEON nalezl způsob, jak přenést roky života z jedné osoby na druhou, čímž se proměnil ve farmaceutický konglomerát v hodnotě miliard. Svět se díky tomu navždy změnil.

Když Elena čelí nečekanému pojistnému plnění, které ona a ani její manžel Max nejsou schopni uhradit, nevidí jinou možnost než prodat 40 let svého života společnosti AEON. Max, který pro konglomerát pracuje, se snaží udělat všechno pro to, aby získal Eleniny roky života zpět. Jakmile zjistí, že život jeho milované je cílem generální ředitelky, unese svou ženu, čímž spustí hon, který posune jejich morální hranice na samou mez.

PSALI JSME: Netflix potěší diváky: 5 oblíbených seriálů, které by se měly dočkat pokračování

V hereckém obsazení se vedle Kostji Ullmanna a Iris Berben objeví Corinna Kirchhoff, Marlene Tanczik, Lisa-Marie Koroll, Alina Levshin, Lorna Ishema a Numan Acar. O režii filmu se postaral Boris Kunz (Hindafing), který je spolu s Peterem Kocylou a Simonem Ambergerem rovněž autorem scénáře.

Film V ráji bude mít exkluzivní premiéru na Netflixu 27. července.


Zdroje: About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.