Nejočekávanější postapokalyptický thriller roku míří na Netflix. Z jeho traileru jde mráz po zádech

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V roce 2018 měl premiéru postapokalyptický thriller V pasti (Bird Box) se Sandrou Bullock v hlavní roli, který si uživatelé Netflixu naprosto podmanil. Dodnes je třetím nejsledovanějším filmem v historii Netflixu. Není tedy divu, že jeho rozšíření v podobě snímku V pasti: Barcelona (Bird Box Barcelona) budí obrovskou pozornost.

Film V pasti byl natočený podle stejnojmenného románu Joshe Malermana. Postapokalyptický thriller sledoval příběh ženy (Sandra Bullock), která se musela vydat na nebezpečnou cestu se dvěma dětmi. Snažila se s nimi uprchnout před neviditelnou entitou, která způsobovala, že lidé při pohledu na ni páchali sebevraždy.

Na Rotten Tomatoes si snímek od kritiků vysloužil slušných 64 % a od diváků slabších 58 %. Nicméně na Česlo-Slovenské filmové databázi si se svými 73 % vede o poznání lépe a můžeme tedy říci, že u Čechů a Slováků tedy celkem zabodoval.

Jeden z hodnotících ve své recenzi uvedl: „Atmosférická tísnivka v mistrovské režii madam Susan, no zdá se, že Netflix naší milované Dánce sluší. Skvělý, vůbec jsem nevěděl odkud co přilétne, odhadnout následující dění prakticky nemožný. Jak nemám rád vyprávění ve dvou časových pásmech, tak tady, když došlo na děti jsem byl vysloveně rád, že tomu tak je, protože to byla velmi silná scéna. Sandy mě herecky příjemně potěšila a vlastně odcházím tak spokojen z tohoto bijáku, že dávám plnou palbu.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidé prodávají roky svého života, aby vydělali peníze. Nový zvrácený sci-fi thriller už brzy dobude Netflix

Krátce po uvedení tohoto snímku bylo oznámeno, že se dočká svého “rozšíření”. Film V pasti: Barcelona se bude odehrávat v paralelní časové linii k původnímu filmu. Álex Pastor a David Pastor jsou podepsáni pod režií a v hlavních rolích se představí Mario Casas, Alejandra Howard, Georgina Campbell, Lola Dueñas a Leonardo Sbaraglia.

PSALI JSME: Nový akční thriller inspirovaný skutečnými událostmi slibuje strhující bitvu s italskou mafií. Netflix vydal pořádně drsný trailer

O čem bude děj filmu V pasti: Barcelona?

Poté, co záhadní síla zdecimuje světovou populaci, Sebastian a jeho dcera Anna putují zpustošenými ulicemi Barcelony. Jejich cílem je nejenom vyhnout se záhadné entitě, ale rovněž uniknout z města. Aby se jim to povedlo, jsou nuceni své oči skrývat před denním světlem a připojit se ke skupině cizinců se zavázanýma očima. Nicméně během jejich cesty za bezpečným útočištěm jsou varováni, že existuje ještě zlověstnější hrozba, než jsou neviditelné bytosti.

Snímek V pasti: Barcelona vstoupí na Netflix 14. července.


Zdroje: TUDUM, What‘s on Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.