Další rána pro královskou rodinu: Netflix se zaměří na skandál prince Andrewa, kvůli kterému má zakázané veřejné akce

Foto: Vévoda z Yorku v Belfastu / Titanic Belfast, Nahrál Keivan.f https://www.flickr.com/photos/titanicbelfast/8465184412 Titanic Belfast via Wikimedia Commons

Poté, co královskou rodinu potrápili se svým dokumentem a následně knihou Meghan a Harry, Netflix oznámil, že bude do celovečerního filmu adaptovat nechvalně známý rozhovor „královnina nejoblíbenějšího syna“ prince Andrewa pro BBC Newsnight z roku 2019.

Nechvalně známý rozhovor syna britské panovnice Alžběty II. a bratra současného krále z roku 2019 se Netflix chystá adaptovat do celovečerního filmu. Princ Andrew v něm tehdy viděl možnost očistit své jméno po obviněních ze sexuálního napadení a spojení s odsouzeným násilníkem Jeffreym Epsteinem. Rozhovor, který s ním tehdy vedla Emily Maitlis, šokoval národ. Andrew v něm neobratně bránil své přátelství s Epsteinem a ani neprojevil soucit s oběťmi zneužívání.

V adaptaci bude prince hrát Rufus Sewell a Gillian Anderson se objeví jako Maitlis. Dále si ve filmu zahrají Billie Piper jako televizní producent Sam McAlister a Keeley Hawes jako bývalá Andrewova soukromá sekretářka Amanda Thirsk.

Film bude natočen podle McAlisterovy knihy  Scoops: The BBC’s Most Shocking Interviews from Prince Andrew to Steven Seagal, ve které podrobně popsala, co se odehrávalo v zákulisí tohoto kontroverzního rozhovoru.

Po jeho odvysílání se princ nesměl zúčastnit královských veřejných akcích. Výjimkou byl pohřeb královny Alžběty II. Byl také zbaven titulu „Jeho královská výsost“ a mnoha záštit.

Film Scoop  bude režírovat Philip Martin, který v minulosti režíroval některé epizody seriálu Koruna (The Crown).

Zdroj: Netflix, Variety, Best of Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.