Bridget Jonesová: Populární film s hvězdným obsazením pobaví i po dvaceti letech!

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Dnes už asi neexistuje nikdo, kdo by neslyšel o Bridget Jonesové, hrdince všech ženských srdcí. Dostalo se jí takové popularity, že byla natočena dvě pokračování, rovněž plná humorných eskapád. Kdo neviděl všechny tři díly, nechť napraví!

Bridget Jones (Renée Zellweger) je průměrná britská třicátnice. Je single, plnoštíhlá, až moc upřímná, ráda kouří, pije a užívá si nezdravého jídla. Pracuje jako redaktorka a její život se zdá stereotypní a nudný. Na Nový rok se však rozhodne stanovit si novoroční předsevzetí a svůj životní styl kompletně překopat – rozhodne se přestat pít, zhubnout, najít si přítele a samozřejmě každý den zaznamenávat do deníku. 

V práci začne Bridget flirtovat se svým atraktivním šéfem Danielem (Hugh Grant) a zároveň se stále náhodně potkává se svým známým z dětství a nyní úhlavním nepřítelem, snobem Markem (Colin Firth). Začíná tak příběh plný přešlapů, úsměvných situací, příšerných trapasů i výher, ale hlavně upřímných situací ze života.

Romantická komedie nabízí necenzurovaný pohled do života „obyčejných” žen a dá se říci reálnější příběh lásky, než ten, který je v pohádkách. Nyní již legendární film byl natočen podle stejnojmenné předlohy od Helen Fielding a těší se úspěchu (nejen mezi ženami) i po neuvěřitelných dvaceti letech od vydání. Natočena byla i dvě pokračování a to Bridget Jonesová: S Rozumem v koncích (2004) a Dítě Bridget Jonesové (2016).

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.