Timotheé Chalamet propůjčil hlas vizuálnímu pornu od známého rappera. Nový film připomíná Spider-Verse

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Oblíbený americký rapper Kid Cudi v září vydal osmé studiové album. Fanoušky ale kromě nové hudby překvapil dalším projektem. K na jeho poměry nezvykle šťastným a živým songům z desky Entergalactic vytvořil devadesátiminutový animovaný videoklip. 

Scott Mescudi (vystupující pod jménem Kid Cudi) se do uměleckého světa zapsal už před zhruba čtrnácti lety úspěšným debutem A Kid Named Cudi, na kterém se objevil i hit Day ‘n’ Nite. 

V poslední době se ale hudebník čím dál častěji probojovává i do filmového světa. Loni v zimě se objevil v úspěšném snímku K zemi hleď v roli DJ Chello po boku Leonarda DiCapria a Meryl Streep, nyní přišel na Netflix s vlastním autorským projektem.

S okruhem přátel Cudi vyprodukoval animovanou romantickou komedii s jednoduchou a velmi klasickou zápletkou, která po sobě ale nezanechává pocit prázdnoty ani ztraceného času u obrazovky. Příběh o dvou zamilovaných a tak trochu ztracených uměleckých duších sice působí obyčejně, forma filmu ale vše dohání.

Snímek kombinací 2D a 3D animací navazuje na slavné dílo Spider-man: Paralelní světy z roku 2018, který se pro svět kreslených filmů stal jakýmsi milníkem a posunul ho o kus dopředu. Celá zhruba hodina a půl je navíc protkána písněmi z Cudiho zbrusu nového alba.

Foto: Netflix

Nejen hezká tvář

Newyorská lovestory kreslíře Jabariho (Kid Cudi) a fotografky Meadow (Jessica Williams) je i přesto ve výsledku víc, než jen příjemné artové zpestření. Nejen, že děj je celkem trefnou existenciální výpovědí začínajících umělců žijících v dnešní pocuchané společnosti, režisérovi se mezi řádky podařilo ukrýt i další poselství.

Celý snímek má být poctou rapperovu dlouholetému kamarádovi Virgilu Ablohovi. Ten byl jedním z nejvýznamnějších designérů na světě, kreativním ředitelem luxusní značky Louis Vuitton a také zakladatelem a majitelem módní značky Off-White.

Abloh loni v listopadu zemřel v jednačtyřiceti letech na vzácný typ srdeční rakoviny. Diváci proto na návrháře ve snímku najdou hned několik skrytých odkazů. Tím největším je samozřejmě oblečení, do kterého jsou postavy oděné.

Foto: Netflix

Věčná vzpomínka

Podle režiséra bylo zapojení Abloha do tvorby filmu klíčové pro celý jeho výsledný styl. Není také náhodou, že se za hlasem jedné z postav objevil i další z blízkých přátel zesnulé módní ikony.

Foto: Netflix

V roli Jimmyho, nejlepšího přítele hlavního hrdiny, vystoupil talentovaný Timotheé Chalamet. Dalším charakterům propůjčila hlas například Vanessa Hudgens, Ty Dolla Sign nebo Jaden Smith.

Film na Netflix přistál 30. září, tedy v den, kdy by Virgil Abloh oslavil 42. narozeniny.

Zdroje: ČSFD, Hypebeast, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.