Nejen záběry krásné Prahy můžete sledovat ve filmu Armáda lupičů

Lucie Zajdáková
Foto: Stanislav Honzik/Netflix

Armáda lupičů (Army of Thieves) je typický film s tématem loupeže. Skupina zlodějíčků se chystá vykrást jedny ze tří nejhlídanějších trezorů, které se nacházejí napříč Evropou. Tým je složen ze čtyř členů, ale chybí jim hlavní článek – a to kasař neboli odborník přes otvírání trezorů.

Sebastian (Matthias Schweighöfer) je německý úředník, který je znuděný svou prací. Již od mládí má velkou zálibu v otvírání trezorů či sejfů, dokonce se rozhodne po večerech natáčet videa o tomto tématu na YouTube. Jednoho dne se objeví v komentářích pod videem pozvánka na soutěž v otvírání trezorů. Díky výhře v ní dostane Sebastian nabídku ke spolupráci, kdy se může účastnit velké loupeže a otevřít jedny z nejhlídanějších trezorů po celé Evropě.

Každý v týmu se specializuje na něco jiného. Korina (Ruby O. Fee) je skvělý hacker. Již v deseti letech se jí podařilo ukradnout první kopii očekávaného filmu Piráti z Karibiku 2. Je sebevědomá a můžeme ji označit za hlavu celé operace.

Druhou ženou v týmu je Gwen (Nathalie Emmanuel). Ta do týmu přivedla Sebastiana a je psychickou podporou celého týmu. Roli akčního hrdiny zde zastává Brad Cage (Stuart Martin) jehož jméno je složeninou dvou americký herců – Brada Pitta a Nicolase Cage. 

Brad a Gwen pocházejí z bohatých rodin, znají se již od dětství a udržují spolu milostný vztah. K tomuto milostnému vztahu se tak trochu připlete i Sebastian a vznikne milostný trojúhelník. Tým doplňuje jejich únikový řidič Rolph (Guz Khan). Ten jako jeden z mála vychází se všemi a nemá s ničím problém. 

Příběh se odehrává nejprve v Paříži, kde je první z trezorů Hanse Wagnera, který skupina vyloupí. Následně se děj odehrává v našem hlavním městě, v Praze. Pobavit vás může i vyobrazení hlídače v bance, kterým je starší týpek s pivem v ruce, jež se pomalu ani nerozběhne, kdyby došlo k nějaké loupeži.

Posledním místem, kam se skupina přesouvá je Svatý Mořic ve Švýcarsku, kde se nachází poslední Wagnerovo dílo. Jeho díla mají mnoho témat, ale spojuje je jediné, tím je láska. 

Kromě klasické loupeže film nabízí i vtipné scény a záblesky romantiky. Hlavní postavy se snaží dopadnout skupina policistů, ale parta expertů je vždycky o krok napřed. Film režíroval Zack Snydera. Armáda lupičů je prequel filmu Armáda mrtvých.

Na Netflixu je film od 29. října 2021.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.