Dojemné i roztomilé: TOP 7 filmů o zvířatech, které si můžete pustit na Mezinárodní den zvířat

Eva Lenská
Foto: Ricardo Hubbs/Netflix

Jak nejlépe oslavit Mezinárodní den zvířat, který připadá na 4. října? Co takhle vybrat si na Netflixu nějaký pěkný film se zvířecím hrdinou a podívat se na něj třeba ve společnosti svého domácího mazlíčka? Pokud nevíte, jaký zvolit, máme pro vás 7 zajímavých tipů.

Psí domov

Lucas Bellu adoptuje ještě jako malé štěně. Stanou se nejlepšími přáteli, leč osud jim nepřeje. Kvůli zlořádovi Günterovi hrozí fence utracení, a tak ji Lucas pošle k příbuzným do Farmingtonu v Novém Mexiku, dokud nenajde místo, kde by s fenkou mohl bezpečně žít. Bella však Lucase postrádá, a tak opouští Farmington a vydává se na 400 mil dlouhou cestu, která bude trvat více než dva roky. Během ní zažívá mnoho dobrodružství, poznává nové přátele a čelí všelijakým nástrahám. Láska k páníčkovi je však silnější než cokoli jiného na světě.

Sony Pictures Entertainment

Ruby záchranářka

Fenka Ruby má moc energie, díky čemuž je náročná na výchovu, a proto ji nikdo nechce. Pro svou roztomilost byla sice adoptována pětkrát, ale pokaždé byla vrácena, právě kvůli nezvladatelné povaze. Z toho důvodu ji hrozí utracení, osud jí však dá ještě jednu šanci. Mladý policista Daniel O’Neil je tak trochu smolař. Rád by se stal elitním psovodem, ale zatím neměl příležitost a štěstí. Když uvidí Ruby, pomyslí si, že má potenciál a mohla by mu pomoci dosáhnout jeho snu. Fenku adoptuje a spolu s ní čelí největší výzvě v životě.

Foto: Ricardo Hubbs/Netflix

Mia a bílý lev

Jedenáctileté Mie se obrátí život naruby, když se její rodina rozhodne odstěhovat z Londýna na lví farmu v Africe. Když přijde na svět krásný bílý lev Charlie, Mia znovu najde štěstí a k miloučkému lvíčeti si vytvoří silné pouto. Během let se z nich stanou nerozluční přátelé, leč přijde den, kdy to musí skončit. Charlie vyroste v majestátního krále zvířat a Mia zjistí, že ho její otec hodlá prodat lovcům trofejí. Dívce tedy nezbývá nic jiného než najít v africké divočině pro Charlieho bezpečné místo, kde by mohl bez obav žít.

Foto: StudioCanal

Léto s vlky

Dvanáctiletá dívenka Kim se rozhodne, že po vzoru svého zesnulého otce zdolá bez cizí pomoci horský hřeben nedaleko norsko-švédských hranic. Bohužel je při pádu vážně zraněna a hrozí jí smrt. Naštěstí ji najde vlčice, která ji pojme za jedno ze svých mláďat a svou péčí jí zachrání život. Vznikne tak přátelství na celý život.

Foto: Norsk Film

Chůze. Jízda. Rodeo

Tento snímek byl natočen podle skutečného příběhu Amberley Snyder, dívky z Wyomingu, která už od útlého dětství závodila na koni v disciplíně barrel racing. Když jednoho dne v důsledku autonehody ochrne od pasu dolů, nevzdává se. Ačkoli si mnozí myslí, že se na koně již neposadí, tato dívka je statečná a tvrdohlavá. Na otázku, jak vidí svou budoucnost, rázně odpoví: „Chůze, jízda, rodeo.“

Foto: Netflix

Gump – pes, který naučil lidi žít

Gump není jen tak obyčejný pes. Gump hledá štěstí a domov plný lásky. Ačkoli se zdá, že ho na začátku najde u dobráka Bedřicha, který žije na vrakovišti, osud jim nepřeje. Pejsek je od páníčka proti své vůli odtržen a nezbývá mu nic jiného než putovat po kraji, střídat dobré i špatné domovy a dělat všechno proto, aby znovu našel toho svého jediného milujícího člověka. 

Foto: Bioscop

Závod se smrtí

Také tento snímek je natočený podle skutečné události. Britský žokej Bob Champion v roce 1979 zjistí, že má rakovinu varlat. Všichni mu říkají, že by měl na Velkou národní cenu raději zapomenout. Jenže muž, který miluje koně a závodění, se jen tak snadno nevzdává. Rozhodne se, že zákeřnou nemoc porazí a spolu s koněm Aldanitim, jenž ten samý rok utrpěl vážné zranění nohy, se v roce 1981 opět pustí do boje o vavříny vítězství.

Foto: Netflix

Zdroj: Autorka článku, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.