Závislost na steroidech i panické záchvaty: Dokument Robbieho Williamse prozrazuje ty nejtemnější momenty z jeho života

Kamila Bartošová
Foto: Netflix

Na Netflixu v listopadu přistál biografický dokument o životě Robbieho Williamse. Ve filmu se slavný zpěvák podělil o nejhezčí, ale i nejtemnější momenty svého života. Prozradil, jak ho sláva poznamenala a jak se ohledně svých rozhodnutí cítí v současné době.

Robbie Williams se v dokumentu zaměřuje především na svou 25 letou kariéru, od největších úspěchů až po psychické problémy a boj se závislostí. Robbiemu bylo pouhých 16 let, když se přidal ke skupině Take That. Byl nejmladším členem a neměl ještě žádné zkušenosti, takže se s nátlakem médií a slávou vypořádával po svém. Na Kinoboxu dosahuje dokument hezkého hodnocení 72 %.

Žárlivé scény

Robbie přiznal, že na svého kolegu Garyho Barlowa z kapely Take That od samého začátku žárlil. „Zdálo se, že Take That řídí pouze jedna osoba, a to Gary Barlow. Všechno se točilo jen kolem něj. Byl jsem mladý a žárlil jsem. Měl jsem mu to hodně za zlé,” řekl Robbie.

Dcera Teddy mu položila otázku, koho ze skupiny nejvíc nenáviděl a proč. „Nejvíc jsem neměl rád Garyho, jelikož on byl ten, kdo měl mít všechno a kariéru. Chtěl jsem, aby pykal. Byl jsem pomstychtivý,” dodal.

Robbie se Garymu v dokumentu omluvil, že ho nazval mrtvým a oslovil ho sprostým slovem přímo na pódiu. „Je mi líto, že jsem se ke Garymu takto choval,” nechal se slyšet.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KDYŽ JE PRAVDA TÍM, ČEMU JSTE SE CELÝ ŽIVOT VYHÝBALI: HEREC PO SMRTI BABIČKY NATOČIL FILM O PRAVDĚ, KTERÉ SE VŠICHNI BOJÍME

Problém s nahrávací společností

Poté, co Robbie odešel z chlapecké skupiny Take That, rozhodl se, že se zaměří na sólovou kariéru. Ovšem ze začátku se mu nedařilo tak, jak si jeho nahrávací společnost představovala a začala kolovat zpráva, že ho chtějí vyhodit.

Robbie měl však v záloze ještě něco speciálního, a to píseň Angels, která se stala jeho největším hitem, a rozjela tak jeho úspěšnou kariéru. Přiznal, že doteď nechápe, proč se tato píseň stala tak populární. „Nevím, co je na té písni zvláštního. Ale ať už je to cokoliv, je to tam,” řekl v dokumentu.

Robbie Williams
Foto: Netflix

Vystupoval při panickém záchvatu

Robbie prozradil, že když v roce 2006 vystupoval v Leedsu, tak před vstupem na pódium dostal záchvat paniky, který pokračoval až do konce vystoupení. „Přísahal bych, že mi lidi čtou myšlenky. A víte, bylo tam devadesát tisíc lidí. Nevím, jestli jste někdy měli sen, že jste na pódiu a nevíte, co dělat. Nevím, jestli to znáte a jak je to reálné a hrozné,” zavzpomínal. Po této zkušenosti se už na podium nechtěl nikdy vrátit.

Robbie nemohl mluvit, stále se třásl a prožíval trauma. Protože měl další den koncert, musel si vzít prášky na spaní, aby vůbec usnul. I přes to, že nechtěl jít znovu vystupovat, tak se nakonec překonal, protože zrušení koncertu by stálo moc peněz a myslel také na ostatní, kteří na vystoupení pracovali.

Závislost na steroidech

Slavný zpěvák se přiznal, že se během turné začal spoléhat na steroidy. V biografickém snímku můžeme vidět, jak se hádá se svojí osobní asistentkou Josie, která s tím nesouhlasí, jelikož je potom vždy unavený a několik dní se necítí dobře. Robbie však odsekl, zavolal si doktora, aby mu píchnul injekci a zvolal: „Miluju drogy!”

Návrat k Take That

Robbie se v roce 2010 rozhodl vrátit do skupiny Take That, jelikož byl nadšený z jejich turné Circus Live a řek si, že to chce také zažít. I když mu manažeři řekli, že za své sólové koncerty si vydělá mnohem více peněz, tak ho to neodradilo a opět se shledal se svými starými přáteli.

Robbie se díky tomu mohl opět vrátit na pódium. „Když jsem v Take That, jsou vedle mě ještě čtyři lidé, kteří rozptylují zodpovědnost všech těch pohledů. Mohl jsem se schovat na veřejnosti. Být skrytý i viděný. To léto byla Velká Británie naše. Cítil jsem se jako popová hvězda. Návrat k Take That byla zásadní část mé cesty tam, kde jsem teď,” vysvětlil.

PSALI JSME TAKÉ: AKČNÍ BIJÁK 60 MINUT SE ŘÍTÍ NA NETFLIX. UPOUTÁVKA LÁKÁ NA POŘÁDNÉ BITKY, KDE SE RANAMI ROZHODNĚ NEŠETŘÍ

Robbie si od svého debutu v roce 1990 prošel několika momenty, které ovlivnily jeho život a díky svému talentu si získal srdce mnoha lidí. I přes to, že je dokument kritizovaný za nedostatečný náhled do jeho příběhu, obsahuje řadu šokujících a obdivuhodných momentů jak ze soukromého, tak ze slavného života Robbieho Williamse.

Zdroje: HELLO!, Daily Mail, NZ Herald

Hodnocení na Kinoboxu: 72 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.