Klinická deprese nebo hodně neobvyklé koníčky: 5 zajímavostí o Davidu Beckhamovi, kterými překvapil v dokumentu na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Netflix

Čtyřdílný dokument o raketovém vzestupu fotbalisty Davida Beckhama a jeho rodině doslova ohromil nejen jeho fanoušky. Ihned po vydání se dostal do čela TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu. Čím diváky dostal a překvapil? Vybrali jsme pro vás 5 zásadních, a pro někoho možná i šokujících, událostí z Beckhamova života i kariéry.

Životopisný dokumentární seriál Beckham je naprostým trhákem! Na ČSFD si vysloužil doslova ohromující hodnocení 93 % a vesměs pochvalné recenze. Tentokrát Netflix hodně překvapil, nicméně hlavně všechny upoutala upřímnost fotbalové hvězdy.

„Jsem až šokovaný, kolik a jak kvalitní materiály měli tvůrci k dispozici. Téměř 5 hodin, které utekly jako voda. Davidův příběh je neskutečný. Výborný počin a na poli sportovních dokumentů za mě rozhodně jeden z nejlepších,“ přiznal jeden z recenzentů.

Čím vším tedy David Beckham překvapil?

Foto: Netflix

Věštecké oko a Victoria

Ještě ji ani pořádně neznal a už si ji chtěl vzít. Sledoval hudební kanál a spoluhráči Garrymu Nevillovi jasně řekl, že to je žena, se kterou se jednoho dne ožení. Gary si samozřejmě myslel, že žertuje, ale brzy se ukázalo, že David to s Victorií, o které v té době skoro nic nevěděl, myslí neuvěřitelně vážně. Nicméně ona na to zpočátku pohlížela trochu jinak. „Tehdy mě fotbal nebavil a nebaví mě ani teď. Ale viděla jsem jeho fotky v časopisech a byl to samozřejmě velmi pohledný kluk,“ řekla. Nakonec se jeho věštba vyplnila. Bývalá členka Spice Girls neodolala jeho šarmu a provdala se za něj v roce 1999.

ČTĚTE TAKÉ: Nejočekávanější válečný seriál roku se blíží. Z nové upoutávky dýchá krutost války i tolik emocí, až z toho mrazí

Červená karta, výhrůžky a deprese

Když dostal na mistrovství světa 1998 červenou kartu, zhroutil se mu celý svět. Po všech těch nenávistných reakcích veřejnosti a médií, kterých se mu dostalo, propadl klinické depresi. Měl pocit, že ho nenávidí celá Velká Británie a nevěděl, jak se s neustálými výhrůžkami a posměchem vyrovnat. Kdykoli se ukázal na veřejnosti, lidé mu spílali a nadávali. Bylo to jako zlý sen. Nejraději by to příšerné období vymazal z paměti. Nejedl a nepil. A posléze přiznal, že ta bezbřehá nenávist způsobila, že už pak nikdy nebyl takový jako dřív.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Netflix míří další klenot. Dojemný film, který chápe složitost a proměnlivost smrti, stojí v prvních recenzích

Strach z únosu syna

Další noční můrou pro Davida i Victorii byly nahodilé výhrůžky, že jejich novorozený syn Brooklyn bude unesen. Fotbalista se v té době bál opustit nemocnici a raději spal u dveří pokoje, ve kterém ležela Victoria. Měl strach, že syna neochrání, že ho někdo unese. Manželé později připustili, že kvůli paranoi a strachu byli okradeni o radost z narození prvního potomka.

Včely, lego a překvapivé koníčky

Beckham diváky překvapil i svými nezvyklými koníčky. Kdo by čekal, že místo dresu teď nosí včelařský oblek a má včelí farmu! Kromě fotbalu, který už přes deset let profesionálně nehraje, je včelaření jen jedním z mnoha koníčků, kterým se pravidelně věnuje. Nejvíc si ho užíval během lockdownu, to ale není vše. David miluje lego a kromě toho rád nakupuje luxusní věci, například značkové hodinky.

NAPSALI JSME TAKÉ: Češi natočili dobový film o šokujícím nálezu hermafrodita. Podle některých diváků má Úsvit dokonce na Oscara

Foto: Netflix

Nečekaný luxus a rozhazovačnost

Když si konečně začal slušně vydělávat, zjistil, že má i nový zlozvyk: rozhazovačnost. Teď si z utrácení hlavu nedělá, vždyť jeho současný majetek činí zhruba 450 milionů dolarů, ale kdysi to bývalo jinak. Když mu v pátek dali výplatu, do soboty ji stačil rozfofrovat. Peníze rád utrácel za luxusní předměty, oblečení, a dokonce i za zbrusu nové BMW M3, které získal díky smlouvě s Adidasem. Těžko mu to však můžeme mít za zlé. Nevyrostl v bohatství a tak bylo jen přirozené, že si chtěl konečně dopřát i lepší věci.

Zdroj: Tudum, Netflix, Screenrant, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.