Seznamte se s nejslavnějším nizozemským kocourem Abatutu v dokumentu Kitty Love: Pocta kočkám

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pokud patříte mezi milovníky koček a říkáte si, že by se těmto svéhlavým a roztomilým stvořením měla věnovat větší pozornost, pak se nezapomeňte podívat na nizozemský dokumentární film, který má na svědomí slavný kocour Abatutu.

Abatutu je neslavnější nizozemský kocour, který se objevil v několika reklamách a seriálech. Dokonce dostal cenu na Nizozemském filmovém festivalu. Ví, že je hvězda a má svoje hvězdné manýry. Nezapomíná však ani na ostatní kočky a díky dokumentárnímu filmu Kitty Love: Pocta kočkám chce i z nich udělat slavné kočičí osobnosti.

Jak je to možné? Abatutu v loňském roce vyzval všechny majitele koček v Nizozemsku, aby sdíleli svá nejvydařenější videa se svými mazlíčky. Nejlepší příspěvky pak byly spojeny do jednoho příběhu a pomocí všech koček vytvořila slavná kočičí hvězda svůj vlastní film.

Zmíněný dokumentární film namluvila nizozemská televizní moderátorka a bývalá modelka Nicolette Kluijver. Divák se může těšit na barvitý kočičí svět a mimo jiné lépe poznat, co se v těchto přítulných šelmičkách ukrývá.

Zajímá-li vás slavný kocour Abatutu, pak vás jistě potěší, že má i vlastní Instagram a v jeho domovině mu říkají skrytá perla nizozemského filmu. Jde o dobře stavěnou evropskou krátkosrstou kočku, kterou pro film vycvičila Sabine van der Helm. Abatutu má také sestru Chui, která se v roce 2019 objevila ve vánoční reklamě.

Dokumentární film Kitty Love: Pocta kočkám si můžete spolu se svou kočkou či kocourem pustit na Netflixu. K dispozici je tam už od 5. června.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.