Netflix zrušil další oblíbený seriál a rozzuřil fanoušky. Někteří vyhrožují rušením předplatného

Foto: Justin Downing/Netflix

Netflix čas od času zruší nějaký seriál, a rozhodne se netočit další řadu, a to i přes to, že ta první má otevřený konec. Někdy to diváky nějak netrápí, ale mnohdy jsou velmi rozhořčeni. Naposledy se to stalo se seriálem KAOS.

Jeff Goldblum jako Zeus který vládne světu, kde se právě rozpoutal velkolepý střet bohů, lidí a všeho ostatního, dorazil na Netflix 29. srpna v seriálu KAOS. Mytologická dramatická série popisovaná Netflixem jako „temně legrační současná podoba řecké mytologie“ si našla své příznivce i odpůrce. Avšak mezi největší hity na Netflixu zrovna nepatřila.

U diváků si KAOS však rozhodně nevedl špatně. Dá se říct, že patřil k tomu nejlepšímu, co v srpnu na Netflixu vyšlo. Například na Kinoboxu má seriál hodnocení 71 % a mnoho diváky pobavil. „Zábavné, děsivé a geniální podobenství dneška. Autoři velmi trefně naroubovali současnost se všemi svými neřešitelnými problémy na řeckou mytologii,“ píše například ve své recenzi jeden z uživatelů Kinoboxu. „Vtipné, originální, lehce krvavé… Má to spád a dobrý nápad. Nenudil jsem se,“ uvádí další.

2. řada KAOS nebude!

Mnozí diváci v Česku i v zahraničí samozřejmě spekulovali, zda bude dobrá řada a jelikož první řada skončila poměrně neukončeně, všichni předpokládali, že bude pokračování. To se ale nekoná. Netflix tomu totiž učinil přítrž. Nedávno oznámil, že se pokračování ruší. Seriál totiž zřejmě nebyl tak úspěšný, jak se předpokládalo. A právě sledovanost a zájem diváků hraje v tomto rozhodování u Netflixu velkou roli.

Fanoušci seriálu jsou ze zrušení seriálu velmi rozhořčeni a například na sociální síti X se mnozí pořádně rozčílili. „Netflix zrušil seriál, který byl naplánován na tři řady kvůli kompletnímu příběhu, což je dost hloupé. Vraťte nám KAOS a přestaňte rušit své queer pořady,“ vyzývá Netflix jeden z nich.

Seriál KAOS
Foto: Justin Downing/Netflix

„Doufám, že nespravedlivé zrušení KAOSu povede lidi k tomu, aby zrušili své členství u Netflixu, a doufám, že to Netflix na oplátku podnítí k tomu, aby přestal rušit působivé seriály dříve si najdou své publikum, a zvážil přehodnocení svých rozhodnutí zabíjet tato show nebo seriál Mladí mrtví detektivové,“ napsal další a jiný dodal: „Upřímně řečeno, pokud nedostanu druhou řadu KAOSu, zruším svůj účet na Netflixu.“

Výhružky jsou sice silné, ale jak už jsme viděli mnohokrát, nepomohlo to. V minulosti vyhrožovali diváci zrušením svých účtů opravdu mnohokrát. O velké pozdvižení se například před časem postaralo zrušení mysteriózního seriálu 1899, přičemž jeho závěr skončil opravdu zajímavě a mnohé diváky navnadil na další řadu.

Zdroje: Netflix, X/#Kaos, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.