Tučňák v novém temném krimi thrilleru ovládne Gothamské podsvětí. Colin Farell je v roli naprosto k nepoznání

Eva Lenská
Foto: HBO Max

Komu se líbil Batman z roku 2022, ve kterém si zahrál populární upír Robert Pattinson, může se těšit i na seriál Tučňák (The Penguin) s Colinem Farellem v hlavní roli. Tento zloduch se na obrazovkách jistě náležitě vyřádí. K vidění bude už v září na streamovací službě Max.

Záporáci jsou vždycky zajímavější než kladní hrdinové a herci často tvrdí, že je ztvárňují radši. Tučňák neboli gangster Oswald Cobblepot není a nikdy nebude žádný svatoušek. Hodlá si totiž podmanit celé město Gotham a stát se králem zločineckého podsvětí.

Tučňáka si v minisérii o osmi epizodách zahraje irský herec Colin Farell, který si jistě rozsáhlejší pohled na Tučňákův svět vychutná, neboť ve filmu prostoru až tolik neměl. A to je škoda, protože byl díky pečlivým maskérům téměř k nepoznání a sklidil spoustu pochvalných kritik.

Batman režiséra Matta Reevese si celkově diváky získal, což je znát i z hodnocení na ČSFD, kde si vysloužil krásných 79 %. Proč tedy lidem nedopřát, aby se bavili dál, ovšem se záporákem, který doufá, že na něj jednou budou vzpomínat jako na velkého gangstera?

ČTĚTE TAKÉ: FILMOVÝ ZÁŽITEK ROKU, KTERÝ VZNIKAL DLOUHÝCH 10 LET, SE BLÍŽÍ. AMERIKÁNKA DORAZÍ DO KIN UŽ V ZÁŘÍ

Foto: HBO Max

Podle upoutávky se lze těšit na temný thriller, ve kterém si zahrají také Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Clancy Brown a James Madio.

Farrell v upoutávce pronáší klasický gangsterský monolog, který pomalu vygraduje násilím a přestřelkami v zaplivaném podsvětí. Opravdu zůstane jedním z nejvýznamnějších padouchů v batmanovském světě? Pořád je tu ještě Sofia, dcera prohnaného, ale již zesnulého, mafiánského šéfa Carmina Falconeho, která k tomu má také co říct.

Tučňáka má na svědomí showrunnerka Lauren LeFranc, která je známá díky seriálům Chuck a Impulse. Na režii se spolu s ní podílel také Craig Zobel. Seriál se začal natáčet loni v březnu, ale práce se protáhly kvůli stávce scenáristů. Výkonnými producenty jsou Matt Reeves, Colin Farrell a Dylan Clark.

Zloduch Tučňák bude řádit na Maxu od 20. září. Ještě před ním do kin 30. srpna 2024 dorazí nový Batman opět s Robertem Pattinsonem v hlavní roli.

Zdroje: Variety, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.