2. řada One Piece má nové obsazení z Bridgertonových a Tenkrát poprvé. Netflix zároveň některé fanoušky zklamal 

Michaela Pašková
Foto: Casey Crafford/Netflix © 2023

Už vás nebaví čekat, že nám Eiichiro Oda prostřednictvím Den Den Mushiho prozradí novinky o druhé řadě One Piece? Poté jste tady správně, protože v našem článku jsme se zaměřili na nové informace, které Netflix pozvolna vypouští do světa. Bohužel nás čeká jedno obrovské zklamání, které ve finále může ovšem být přínosem.

Koncem srpna loňského roku Netflix uvedl první řadu hrané adaptace nejprodávanější mangy všech dob, prostřednictvím které po řadě zklamání dokázal, že takové projekty mají budoucnost. Hraná verze One Piece se okamžitě stala celosvětovým hitem s více než 37,8 miliony zhlednutí za necelé dva týdny od svého uvedení. Seriál se dostal do TOP 10 hned v 93 zemích a ve 46 dokonce debutoval na prvním místě. Slamákům se navíc povedlo vyšvihnout nad čtvrtou řadu Stranger Things a gotickou Wednesday.

Není tedy divu, že Netflix dal velmi rychle druhé řadě zelenou, přičemž bylo oznámeno, že by jich mohlo být až dvanáct. Vzhledem k tomu, že legendární mangaka Eiichiro Oda se v průběhu let postaral o to, aby zdrojového materiálu bylo mnoho, tvůrci hrané adaptace se opravdu nemusí obávat, že by v budoucnu neměli co točit. Navíc jim Oda bude nadále pomáhat jako konzultant.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJTOXIČTĚJŠÍ SERIÁL NETFLIXU ČEKÁ EPICKÝ ZÁVĚR. PÁTÁ ŘADA SERIÁLU TY BUDE PLNÁ NOVÝCH POSTAV VČETNĚ HVĚZDY ZE SOBÍKA

Na přelomu června a července začal Netflix oznamovat obsazení nových postav. Konečně jsme se dozvěděli, kdo bude hrát například Miss Valentine, Smokera, Dorryho a Brogyho. Na tehdejší kompletní seznam s popisy postav se můžete podívat zde.

Protože bylo jasné, že Netflix tehdy několik postav vynechal, bylo jen otázkou času, kdy opět začne do světa vypouštět novinky. Nyní víme, že se k hereckému obsazení přidají hvězdy z hitů Nedostatek důkazů (Mark Harelik), Zákon gangu (Katey Sagal), Tenkrát poprvé (Sendhil Ramamurthy) a Bridgertonovi (Charithra Chandran).

Dr. Hiriluk – jeden z posledních lékařů z ostrova Drum, který se i přes přísný zákaz Wapola snaží lidi léčit. Otcovská postava pro Tonyho Tonyho Choppera. Výstřední chlapík vysokého věku, který své experimenty zkouší na nic netušících pacientech. Nicméně k ostatním je velmi starostlivý a chce jim pomoci.

Dr. Kureha – starší lékařka působící na ostrově Drum, která je mentorkou a adoptivní matkou Choppera, jehož si vzala do péče. Někteří ji označují za čarodějnici, protože vyhrožuje násilím pacientům, kteří neuposlechnou jejich příkazů. Navíc zranění pacientů nekontroluje zrovna jemným způsobem.

V tomto momentě přichází na řadu menší zklamání, protože ještě v září loňského roku herečka Jamie Lee Kurtis prohlašovala, že by si ráda zahrála postavu doktorky Kurehy. Ačkoli showrunner Matt Owens s radostí uváděl, že herečka nebude muset o své obsazení příliš bojovat, jak můžete vidět, Kurehu si nezahraje.

Nefertari Cobra – dvanáctý král Arabastského království, bývalý patriarcha Nefertariho rodu, manžel zesnulé Nefertari Titi a otec Nefertari Vivi. Spravedlivý muž, který loajalitu k monarchii nahradil soucitem ke svým poddaným a jejich přežití a blahobyt upřednostňuje před svým vlastním.

Nefertari Vivi – princezna království Arabasta, která u zločineckého syndikátu Baroque Work působila pod krycím jménem Miss Wednesday jako lovkyně odměn. Ačkoli je princezna, během cestování se Slamáky jen zřídka nosí oblečení, které by naznačovalo její královské postavení.

S odhalením nového obsazení Netflix zároveň zveřejnil dopis, v němž Eiichiro Oda prozradil, že příběh druhé řady pokryje události Loguetown Arc, Reverse Mountain (Twin Capes), Whiskey Peak, Little Island a Drum Island. Jak můžete vidět, očekávaná Arabasta Saga se nekoná. Ačkoli je docela riskantní se v tomto okamžiku odklonit od pravděpodobně nejdůležitější části seriálu z blízké budoucnosti, dvojka bude mít stále co nabídnout.

PSALI JSME TAKÉ: NETFLIXU DOŠLY NERVY. PO PONÍŽENÍ SE SCI-FI PROPADÁKEM REBEL MOON SI DOŠLÁPL NA DALŠÍ PROJEKT ZACKA SNYDERA

Přestože to pro diváky znamená obrovské zklamání, je tato zpráva spojena také s určitou úlevou. Vzhledem k tomu, že se tvůrci až na pár změn snaží zůstat věrní předloze, nebude Arabasta Saga v budoucnu působit příliš uspěchaně. Navíc nesmíme zapomínat na skutečnost, že herec Brashaad Mayweather, představitel Pattyho, potvrdil, že se druhá řada bude natáčet společně se třetí. Znamená to tedy, že bychom po dvojce nemuseli na Arabasta Sagu dlouho čekat.


Zdroje: Tudum, What´s on Netflix, ScreenRant, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.