Netflix touží po úspěchu, který měl Papírový dům. Jelikož to s Berlínem moc nevyšlo, chystá tentokrát loupež století v Chile

Michaela Pašková
Foto: Pedro Rojas/Netflix

„Příležitost dělá zloděje.“ Tak zní krátká upoutávka nového dramatického thrilleru Baby Bandito, který se objeví na Netflixu už tento měsíc. Seriál volně inspirovaný loupeží století bude nejenom kombinovat napětí s akčními scénami, ale nezapomene ani na romantickou linku.

V srpnu 2014 se skupina ozbrojených mužů dopustila největší loupeže v historii Chile. Pánům se z obrněného vozu na mezinárodním letišti v Santiagu podařilo ukrást zhruba 10,5 milionu dolarů. Vzhledem k chilským předpisům civilního letectví byli pracovníci ve vozu neozbrojení, což umožnilo zlodějům uniknout bez jediného výstřelu. Ministr obrany označil loupež na nešťastný incident a oznámil plán upravení předpisů. Ředitele letiště mezitím propustili.

Nešťastný incident, který byl médii označován jako loupež století, se stal předlohou novému dramatickému thrilleru Baby Bandito. Ángela Poblete z produkční společnosti Fabula uvedla, že seriál divákům představí charismatické postavy, které se budou muset vyrovnat s mimořádnými situacemi, jako je mít z minuty na minutu obrovský balík peněz. Nepotrvá to dlouho a zlodějové budou nejenom čelit nebezpečným padouchům, ale také touze vystavit se na obdiv médiím.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Příběh, na který jen tak nezapomenete: Mrazivý thriller Netflixu ukáže skutečnou tragédii, při které zbytečně při požáru zemřelo 15 studentek

O čemu bude dle Netflixu Baby Bandito přesně pojednávat? Život vášnivého skatera nabere nečekaný směr poté, co se zamiluje dívky z lepší společnosti se jménem Genesis. Protože si Kevin uvědomuje, že je mimo jeho ligu a nechce, aby kvůli němu musela živořit, zosnuje loupež. Nebezpečné bandě gangsterů známé jako Řezníci se svým týmem ukradne podrobný plánek a pomocí něj získá miliony dolarů. Zároveň se tak stane nejhledanějším uprchlíkem v zemi.

PSALI JSME TAKÉ: Filmový leden na Netflixu: Nechybí dystopická vize budoucnosti, katastrofický thriller podle skutečnosti nebo loupež letadla

Jak diváci viděli v upoutávce, Řezníci jsou překvapení tím, že se to Kevinově týmu povedlo. Rozhodnou se proto, že s nimi pěkně zatočí a peníze si přivlastní. Vzrušující pronásledování nakonec všechny zavede do Říma.

Herec Nicolás Contreras se ujal role Kevina a Francisca Armstrong se divákům představí jako Genesis. Zbytek party tvoří Panter (Pablo Macaya), Mística (Carmen Zabala) a Panda (Lukas Vergara).

Seriál Baby Bandito vstoupí na Netflix 31. ledna.

Zdroje: Netflix, InSight Crime, TTV News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.