Srdce fotbalových fanoušků zaplesají. Netflix vydá dokumentární seriál o slavné španělské lize

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Fotbalová horečka ještě v Evropě ještě stále panuje, a Netflix se proto nebojí přilít olej do ohně. Nejen pro ty, kteří si momentálně ujíždí na sportovní vlně, připravil dokumentární seriál LALIGA: All Access. Novinka divákům přiblíží drsnou realitu španělské fotbalové soutěže.

Do zákulisí slavné španělské fotbalové ligy už brzy nakouknou všichni fanoušci a uživatelé Netflixu. Platforma do světa vypustí žhavý osmidílný dokument o jižanských sportovcích, pro které je tato disciplína víc než pouhý sport. LALIGA je vášeň, jsou to emoce a je to síla všech klubů a jejich obdivovatelů. Odehrává se navíc nejen na hřišti, ale mimo něj, a to v šatnách, na tribunách či na okrajích stadionů.

Seriálovým příběhům vévodí klub Girona FC a jeho současná sezóna pod vedením Míchela, který se nebojí prosadit. K vidění bude také cesta Xaviho Hernándeze s FC Barcelona či osudy hráčů, jako jsou Rakitić nebo Muniaín, kteří se s kariérou letos rozloučili v Seville a Athletic Club. Přes obrazovku diváci ochutnají atmosféru v zemi, kde lidé velká derby prožívají, tvůrci přiblíží také kažodenní život fotbalistů, jako jsou Griezmann, Take Kubo, Álvaro Morata nebo třeba Robert Lewandowski.

ČTĚTE TAKÉ: Z JEHO SMRTI ZAMRAZILO CELÝ SVĚT. NETFLIX VYDAL PRVNÍ UPOUTÁVKU K SERIÁLU O LEGENDĚ F1, KTERÁ JE PLNÁ EMOCÍ A SILNÝCH SCÉN

Příběhy, které poznáte zblízka, jsou jedinečné. Společně s hráči a trenéry se při jejich vyprávění dostaneme k současným tématům, jako jsou například duševní zdraví, vzpoura proti zavedenému, věkové diskriminaci, ale i oddanosti nebo překonávání vážných zranění. Chtěli jsme představit hráče z jejich osobní stránky a zároveň ukázat rozmanitost velké soutěže LALIGA,” uvádí výkonný producent seriálu Alex Martínez Roig a Juan Gordon za Morena Films.

Ústřední „postavou“ pořadu je největší fotbalový ekosystém na svět, který tvoří dvacítka sportovních společností LALIGA EA SPORTS a dvaadvacet klubů LALIGA HYPERMOTION, které jsou zodpovědné za profesionální a národní soutěže. Asociace má největší mezinárodní síť, která skrz množství poboček funguje v jednačtyřiceti zemích světa se sídlem v Madridu.

Na dokumentární seriál o nejoblíbenějším sportu na světě se můžete podívat od 15. července na Netflixu.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.