Z jeho smrti zamrazilo celý svět. Netflix vydal první upoutávku k seriálu o legendě F1, která je plná emocí a silných scén

Foto: Netflix

Ať už jste fanouškem formule 1, nebo ne, tenhle kousek by vám rozhodně letos neměl uniknout. Říká se o něm, že jde o nejambicióznější seriál všech dob z Latinské Ameriky. Řeč je o závodním životopisném dramatu jménem Senna.

Ayrton Senna da Silva se narodil 21. března 1960 v São Paulo a stal se jedním z nejuznávanějších jezdců, kteří kdy usedli do kokpitu formule 1. Byl známý agresivním, ale zároveň precizním, stylem jízdy a nezlomnou touhou po úspěchu. Jeho vášeň ho však bohužel nakonec stála život. V roce 1994 během Velké ceny San Marina brazilský závodník narazil do svodidel a při tragické nehodě v pouhých 34 letech zemřel. Senna získal celkem třikrát titul mistra světa – v letech 1988, 1990 a 1991.

A právě o životě této závodní legendy bude nový seriál Netflixu, v hlavní roli s Gabrielem Leonem. Životopisný projekt Senna je označován za „nejambicióznější seriál všech dob v Latinské Americe“. Bude zobrazovat příběh dobrodružství a triumfu muže, který se stal nejen brazilským národním hrdinou a dobyl svět královny motorsportu i mimo ni.

Seriálu, na němž se aktivně podílela i Sennova rodina, dorazí na Netflix někdy v průběhu letošního roku. Ačkoliv zatím nevíme, kdy přesně to bude, Netflix nám už teď nabízí krátkou ochutnávku v podobě teaseru traileru, v kterém se ve zkratce promítá téměř celý Sennův život.

Ten den, kdy Senna zemřel během Grand Prix San Marina, se mnohým Brazilcům zastavilo srdce a bylo jim do pláče. A nejen jim, ale fanouškům po celém světě. Seriál Senna nyní nejen jim, ale celému světu připomene tuto závodní legendu.

Více jsme o seriálu Senna psali už dříve zde.

Zdroj: Netflix, Formula 1

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.