Muž podváděl rodiny toužící po dítěti. Nyní má přes 500 potomků

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Jen těžko si lze představit, že v dřívějších dobách mívali lidé třeba i deset dětí. Co kdybychom vám ale řekli, že na světě existuje muž, který má potomků stovky? Příběh a život holandského podvodníka Jonathana Meijera odvypráví nová minisérie na Netflixu. Tvůrci v dokumentu odhalí šokující zjištění o tom, jak kvůli nedostatečné regulaci obchodu s plodností oklamal zástupy žen po celém světě.

Novinku plnou nemilých odhalení Netflix připravil pro všechny milovníky dokumentárních seriálů. Tvůrci letošního snímku Láska, stalking, vražda napsali třídílnou sérii o znepokojující story muži z Holandska, jenž podvedl zástupy žen a rodin toužících po dítěti. Kousek s názvem Jeden otec, tisíc dětí se noří do temných zákoutí obchodu s plodností a průmyslu asistované reprodukce.

Charismatickému podvodníkovi Jonathanu Meijerovi se v životě povedlo něco, co se některým nepoštěstí za celý život. Právě neštěstí druhých a děr v systému využil a cestoval po světě jako dárce spermatu, aby masivní počty žen nosily jeho potomky. Dokument se vydává nejen po stopách těchto neuvěřitelných činů, ale zkoumá také nedostatečná globální pravidla tohoto citlivého zdravotnického odvětví. Některé kliniky totiž stále dovolují anonymní dárcovství.

PSALI JSME: JAK SE NEVINNÉ RANDĚNÍ ZE SEZNAMKY ZMĚNILO V KRVAVOU NOČNÍ MŮRU TRVAJÍCÍ ČTYŘI ROKY. NETFLIX UKÁZAL DALŠÍ ŠÍLENÝ SKUTEČNÝ ZLOČIN

Dárcovská horečka Meijera začala už v roce 2007, když se zaregistroval na jedenácti klinikách spermobanky Cryos. Připojil se také do skupiny na Facebooku, kde lidé řešili, že nemůžou, ale chtějí, mít děti. V následujících letech lhal úplně všem, ve specializovaných zařízeních tvrdil, že daruje pouze exkluzivně, a potenciálním zájemcům říkal, že má „na svědomí“ maximálně deset potomků. Nyní se ví zhruba o 550 dětech rozsetých po celém světě. Nejvíc jich žije v Holandsku, Německu, Belgii, ale také Argentině či Austrálii.

Seriál, který bude jistě bavit fanoušky krimi, investigativy i kousků inspirovaných skutečnými příběhy, filmaři natočili za pomoci poškozených rodičů, kteří jsou po svých zkušenostech odhodlaní změnit zákony. Tvůrci objasňují jejich osobní a mnohdy srdcervoucí boje se systémem, který se zdá být tak trochu porouchaný. Zároveň ukazují, že pokrok v medicíně s sebou nese také určitou zodpovědnost, která v mnoha případech chybí, a může tak způsobit nedozírné následky.

Dokumentární minisérii s názvem Jeden otec, tisíc dětí si na Netflixu můžete pustit od 3. července.

Zdroje: Tudum, Sortir à Paris, Netflix, Daily Mail

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.