Jak se nevinné randění ze seznamky změnilo v krvavou noční můru trvající čtyři roky. Netflix ukázal další šílený skutečný zločin

Foto: Netflix

Netflix rozhodně dokumenty o záhadách, vraždách a nejrůznějších sektách zvládá na výbornou. A 9. února vydal další kousek. Tentokrát jde o dokument Láska, stalking, vražda (Love Stalker Killer), z kterého vás pořádně zamrazí.

Mnoho lidí hledá na seznamkách spřízněnou duši. Většinou se k takovému kroku odhodlají, když už neví, kde někoho potkat a doufají, že by na něj mohli narazit tady. Ne vždycky je to ale snadné. Navíc zde můžeme narazit na mnoho podvodníků nebo nebezpečných lidí. Není to tak dávno, co Netlfixem otřásl Podvodník z Tinderu.

Nyní na Netflix dorazil dokument Láska, stalking, vražda, který je však mnohem horší. A zaujal i diváky, kteří mu například na Kinoboxu udělili 70 %.

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

V roce 2012 se čerstvě rozvedený Dave Kroupa přestěhoval do Omahy v Nebrasce a rozhodl se založit si profil na seznamce. Nehledal nic vážného, ale zkrátka chtěl nezávazně randit a užívat si.

Brzy se seznámil s ženou jménem Liz Golyar, svobodnou matku a milovnici zvířat, se kterou si rozuměl a celkem jim to klapalo. Ani Liz se vázat nechtěla a nezávazné randění s Davem jí vyhovovalo. Krátce na to se ale muž ve svém autoservisu ještě seznámil se svobodnou matkou Cari Farver, která si u něj nechala opravit auto. Při prvním setkání se nic zásadního nestalo, ale brzy se spojili na seznamce a zjistili, že si spolu celkem rozumí. Ani Cari se nechtěla vázat, ale měla chuť si s Davem užívat. Pro oba tedy naprosto ideální.

TAKÉ JSME PSALI: SKUTEČNÝ PŘÍBĚH, KTERÝ STOJÍ ZA STRAŠIDELNÝM A DÉMONICKÝM DOKUMENTEM NETFLIXU ĎÁBELSKÉ ALIBI

Láska, stalking, vražda
Foto: Netflix

Co se z toho ale vyvine, to si jen těžko dokázal kdokoliv představit. Jednoho dne, když byla Cari u Davea na návštěvě, zazvonila Liz s tím, že si u něj něco zapomněla. Cari se tedy dala na odchod. To bylo poprvé, co se ženy setkaly. Brzy však z ničeho nic Cari zmizela a Daveovi z jejího mobilu začaly chodit nenávistné zprávy, ve kterých vyhrožovala nejen jemu, ale i Liz… a později i jeho rodině.

Ve dnech poté, co Liz Farver zmizela z Kroupova bytu, začala její matka Nancy Raney také dostávat podivné zprávy. V některých jí dcera psala, že se stěhuje do Kansasu za novou prací a že se ozve ohledně vyzvednutí svého 15letého syna Maxe. Matce to však přišlo divné a o tři dny později podala hlášení o pohřešování. Ze začátku to však policisté nebrali příliš vážně.

TAKÉ ČTĚTE: TOP 7 MRAZIVÝCH DOKUMENTŮ PODLE SKUTEČNÝCH UDÁLOSTÍ: NECHYBÍ ÚNOSY, VRAŽDY ANI ZVRÁCENÁ SEKTA

Láska, stalking, vražda
Foto: Netflix

Realita však nakonec byla děsivější, než by se mohlo zdát. Cari Farver nebyla ta, kdo všem posílal zprávy. Celou dobu to totiž byla Liz. Vydávala se za ní, posílala zprávy sama sobě, Kroupovi, jeho bývalé ženě… a dokonce si sama podpálila byt a poškrábala auto s tím, že to byla Cari. Jenomže ta už dávno nežila! Liz ji totiž chladnokrevně zavraždila a stopy zakrývala pomocí jejího telefonu. Kroupova touha po zábavném randění a navazování vztahů tak nakonec vedla k ohavné vraždě ze žárlivosti a několika letem šíleného stalkingu.

Velký zlom v případě nastal až poté, co se případem začali na jaře 2015 zabývat Jim Doty a Ryan Avis. Za pomoci zástupce digitálního forenzního odborníka Tonyho Kavy objevili mnoho důkazů, které po čtyřech letech vedly k Liz Goyar a nakonec se jim také povedlo ji ze všech činů včetně stalkingu a vraždy svědčit.

Dokument Láska, stalking, vražda od Curious Films a režiséra Sama Hobkinsona ukazuje šokující příběh o obtěžování, digitálním podvodu a vraždě. Využívá rozhovory se zúčastněnými – včetně Kroupy nebo policistů, kteří případ rozlouskli – spolu s živými rekonstrukcemi, které diváky drží v napětí.

Zdroj: Dokument Láska, stalking, vražda

Hodnocení na Kinoboxu: 70 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.