10 nejlepších filmů a seriálů, které v lednu vyšly na Netflixu: Katastrofické drama, které odrovnalo celý svět, i thriller, od něhož se nešlo odlepit

Foto: Netflix

Že na Netflixu nevychází dobré filmy a seriály? Jelikož jich streamer každý měsíc vychrlí i víc jak 30, je jasné, že se mezi nimi najdou lepší i horší kousky. A těch dobrých není rozhodně málo. Tady je 10 nejlepších filmů a seriálů podle naší redakce, které v lednu Netflix vydal. Nechybí samozřejmě Sněžné bratrstvo, Griselda nebo napínavý thriller Podruhé mě neoklameš.

Podruhé mě neoklameš (Fool Me Once)

V osmidílné sérii se Maya Stern snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Když ale nainstaluje dětskou chůvičku s kamerou, aby měla pod dohledem svou malou dcerku Lily, přijde šok. Ve svém domě totiž spatří muže, kterého poznává. Je to její manžel Joe, o kterém si myslela, že je mrtvý. Vyšetřování vraždy vede detektiv Sami Kierce, který se však potýká s vlastními kostlivci ve skříni. Mezitím se Mayina neteř a synovec snaží zjistit pravdu o vraždě své matky, k níž došlo o několik měsíců dříve. Mohou spolu případy souviset? Pátrání po pravdě postupně odhalí šokující tajemství, které navždy změní životy všech zúčastněných.

Hodnocení na ČSFD: 68 %

Vládci vesmíru: Revoluce (Masters of the Universe: Revolution)

Je to technologie versus magie, když He-Man a hrdinní válečníci čelí silám Skeletora a ještě mnohem víc v nové řadě Masters of the Universe: Revolution. To všem v nové epické kapitole v bitvě o Hrad Grayskull! Nově mechanizovaný Skeletor, vyzbrojený silou základní desky, zaútočí na srdce Eternie, zatímco princ Adam zápasí s novou odpovědností a přemítá nad tím, co to pro něj jako He-Mana znamená! Adam je nucen si vybrat mezi žezlem nebo mečem a životem krále nebo šampióna! Mezitím nová čarodějka Teela pátrá po tajemství hadí magie v mlhách Darksmoke, aby znovu vybudovala magickou říši a pomohla He-Manovi odrazit největší hrozbu, jaké kdy Eternia čelila: návrat despoty Hordaka, nelítostného vůdce Horde Empire!

Hodnocení na ČSFD: 74 %

NASCAR: Na plný plyn (NASCAR: Full Speed)

Série , která nahlíží do zákulisí play off série NASCAR Cup 2023, sleduje jezdce, jak soutěží o jeden z nejslavnějších titulů v motoristickém sportu a zároveň u toho nasazují své života. „Pokud jste řidič závodního auta, máte neustále příležitost k tomu být zraněn nebo zabit. A stejně to děláte. Přemýšlejte o tom, jací jsou to blázni,” pronáší v upoutávce k dokumentární sérii sportovní novinář Marty Smith.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

Zlý americký sen (American Nightmare

Na Netflix dorazil další z řady pravdivých příběhů, nad kterými zůstává rozum stát. Třídílný dokument Zlý americký sen, o jehož natočení se postaraly tvůrkyně Podvodníka z Tinderu, divákům představí příběh mladého páru, který byl v noci napaden neznámými útočníky, jež ženu unesli a pohlavně zneužili. Policie však měla jasno. Že je to naprostá lež. Skutečně tomu tak ale bylo?

Hodnocení na ČSFD: 75 %

Bratři Sunovi (The Brothers Sun)

Příběh akčního dramatu začíná ve chvíli, kdy je nejmocnější hlava mocné tchajwanské triády zastřelena záhadným vrahem. Jeho nejstarší syn, legendární zabiják Charles „Chairleg“ Sun, se vydává do Los Angeles, aby ochránil svou matku Eilleen a naivního mladšího bratra Bruce (Sam Song Li). Tichý student byl až doposud chráněn před pravdou o své rodině a jeho největší starostí bylo, aby mamka nezjistila, že se chce stát hvězdou improvizované komedie.

Hodnocení na ČSFD: 75 %

Griselda

Příběh dramatu od tvůrců Narcos je inspirovaný životem chytré a ambiciózní Griseldy Blanco, která vytvořila jeden z nejmocnějších kartelů v historii. Děj se odehrává v Miami 70. a 80. let minulého století a Griseldina smrtící směs dravosti a šarmu jí pomáhá se zkušeně pohybovat mezi obchodem a rodinou, až se stane všeobecně známá jako „kmotra“.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

Sněžné bratrstvo (Society of the Snow)

Filmový unikát v režii Juana Antonia Bayony rekonstruuje leteckou havárii, která se odehrála v Andách v roce 1972 a donutila přeživší přijmout extrémní opatření, včetně kanibalismu. Právě díky tomu si tato událost získala mezinárodní pozornost. Film bude v roce 2024 reprezentovat Španělsko v soutěži o ceny Oscar.

Hodnocení na ČSFD: 79 %

Kluk spolkne vesmír (Boy Swallows Universe)

Život dvanáctiletého Eliho Bella je komplikovaný. Jeho otec se vypařil, drogově závislá matka je ve vězení a otčím je dealerem heroinu. Chůvu mu dělá Slim, známý zločinec odsouzený na doživotí za ubití taxikáře, který je národním rekordmanem v úspěšných útěcích z vězení. Slim dohlíží nejenom na Eliho, ale i jeho staršího bratra Guse, němého génia, jenž jen píše vzkazy prstem do vzduchu. Eli, chlapec se starou duší a dospělou myslí vyrůstající v zanedbaném předměstí obývaném polskými a vietnamskými uprchlíky, se jen snaží následovat své srdce, naučit se vše, co je potřeba k tomu, aby byl dobrým člověkem a skvělým novinářem. Život mu však vytrvale do cesty staví překážky – především Tytuse Broze, legendárního drogového dealera v Brisbane. Skutečné potíže ale nastanou v momentě, kdy se Eli zamiluje. Bude se muset postavit padouchům a zachránit svou matku před jistou zkázou. To vše bude muset stihnout před nástupem na střední školu.

Hodnocení na ČSFD: 79 %

Labužníci v kobce (Delicious in Dungeon)

Nové anime Netflixu založené na milované a nedávno uzavřené manze od Ryōko Kui je láskyplnou a věrnou adaptací jednoho z nejpůvabnějších fantasy příběhů. Seriál sleduje partu dobrodruhů ve světě, kde se objevil tajemný žalář, s přízrakem, který přináší zprávu, že na ty, kdo sestoupí do jeho hlubin, čeká nepředstavitelný poklad. Musí však porazit čaroděje ležícího v jeho srdci. Laios a jeho přátelé Marcille a Chilchuck jsou jednou z mnoha takových skupin, které podnikají pravidelné výpravy do sklepení. Setkáváme se s nimi však ve chvíli, když jim drak spolkne jejich kamarádku Falinu. Laios, čerstvě zbavený zdrojů pro zajištění řádné záchrany a velmi hladový, vymyslí poslední plán, jak se dostat zpět k drakovi a zachránit ji.

Hodnocení na ČSFD: 79 %

Nejhvězdnější noc popu (The Greatest Night in Pop)

Čtyřicet šest interpretů během jedné noci a v jediném studiu nahrálo skladbu, která na pomoc hladomoru v Africe vydělala skoro čtyři miliardy dolarů. Na první pohled nemožný úkol, který se 25. ledna 1985, tedy před skoro čtyřiceti lety, stal skutečností. Nový dokument režiséra Bao Nguyena nazvaný Nejhvězdnější noc popu zachycuje každou překážku a příběh ze zákulisí, který se během nahrávání hitu We Are the World odehrál. I po téměř 40 letech je tato píseň součástí mnoha karaoke večerů a existuje na ni také nespočet cover verzí.

Hodnocení na ČSFD: 89 %

Zdroje: Netflix, Výběr redakce

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.