Kriminální fantasy seriál, který bořil žebříčky sledovanosti, teď míří na Netflix. Podle diváků vás rozhodně nenechá chladnými

Michaela Pašková
Foto: Oficiální plakát seriálu Vír / Quad Drama

Televizní kanál France 2 loni odvysílal fantasy seriál Vír (Vortex), který ve Francii bortil žebříčky sledovanosti. V době vysílání ho sledovalo neuvěřitelných 21,3 % diváků, což rozhodně není málo. Příběh, ve kterém se bude muset policista rozhodnout, čí život zachrání, bude dostupný na Netflixu už v začátkem června.

Seriál Vír slibuje skvělou podívanou. Příběh se odehrává v roce 2025, v době, kdy se mohou policisté prostřednictvím nově vyvinuté technologie podívat na místo činu a zrekonstruovat tak zločin. Když dostal policejní kapitán Ludovic na starost případ utonulé ženy, netušil, že mu obrátí život vzhůru nohama. Při analýze místa činu pomocí virtuální reality narazí na někoho, koho moc dobře znal. Velkou lásku svého mládí, Mélanii, matku jejich dcery Juliette. Jeho milovaná zemřela před 27 lety na stejné pláži jako utonulá žena.

Ludovic se musí smířit s neuvěřitelným. Otevřela se časová trhlina, která mu umožňuje s Mélainí komunikovat v době jen pár dní před její smrtí. V průběhu vyšetřování zjistí, že smrti obou žen spolu souvisejí. Mélanie nezemřela náhodou, ale stejně jako utonulá žena se stala obětí vraha.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Netflix potěší diváky: 5 oblíbených seriálů, které by se měly dočkat pokračování

Začíná tak závod s časem, který ovlivňuje všechno. Ludovic a Melanie si moc dobře uvědomují, co je v sázce. Svou snahou změnit minulost způsobují ničivé a nepředvídatelné motýlí efekty. Ludovic si sice z celého srdce přeje zastavit vraha a zabránit smrti Mélanie, nicméně v sázce je nejenom jeho současný život s Parvanou, ale i život jeho syna.

Produkující společnost Quad Drama se postarala o to, aby po žánrové stránce skloubila dohromady fantasy, krimi, drama a thriller. Herec Tomer Sisley svým výkonem dokázal, že mu temnější příběhy svědčí, a herečka Camille Claris za ním rozhodně nezaostávala.

Diváci, kteří měli seriál již možnost vidět, jej hodnotí velice kladně. „Strhující příběh, skvělí herci, emoce, zvyšující se napětí až do finále, které vás nenechá chladnými,” píše se například v jedné z recenzí na IMDB a další uvádí: „Postavy jsou dojemné a jejich příběhy komplexní, rychle se k nim připoutáme a na konci epizody jsme zvědaví, co bude v další. Vřele doporučuji fanouškům sci-fi!” V jiné zase stojí: „Seriál byl překvapivě dobrý a předčil mé očekávání. Nečekal jsem, že se tak rychle prokoušu všemi epizodami.”

„Vír je brilantní show, která inovuje svůj žánr: extrémně strhující vyšetřování, částečně ve virtuálním prostoru, které nás zavede k hluboce dojemnému milostnému a rodinnému dramatu,“ říká o seriálu dle Variety Julia Schulte, viceprezidentka mezinárodního prodeje francouzské televizní distribuce.

Všech šest dílů bude v původním znění s českými titulky na Netfixu dostupných od 2. června.


Zdroje: Netflix, IMDB, IMDb, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.