Vánoce u našich, aneb jak nezratit kluka ve čtyřiadvaceti dnech

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix

I v Norsku má leckdo trable s láskou. Tím spíš to hrozí o Vánocích, kdy je všude kolem spousta romantiky a šťastně se tvářících rodinek. Kdo by se nesnažil amorky trochu postrčit, aby se mohl ze svátků radovat stejně, jako ostatní?

Norský seriál Vánoce u našich (Home for Christmas) má celkem dvě série po šesti dílech. Jedná se o pohodový seriál, který se odehrává v období adventu. Hlavní postavou je zde třicetiletá zdravotní sestřička Johanne (Ida Elise Broch), která se cítí pod velkým tlakem, neboť všichni okolo ní jsou v páru.

Johanne tráví první adventní neděli na rodinné oslavě. Jelikož nemá k sobě žádného partnera, sedí u stolu mezi potomky jejích sourozenců a musí čelit tématům jako je výchova dětí, sex nebo orgasmy. V tom všem si uvědomí, že tohle nechce znovu zažít na Štědrý večer a najednou během diskuze nahlas vykřikne: ,,Mám přítele!“, kterého si musí během 24 dní najít, aby ho představila své rodině.

Prvotně se sympatická zdravotní sestřička zkouší seznámit přes speed dating. Tato aktivita neprobíhá úplně přesně podle jejích představ, ale přece jen se z toho nějaké rande vyklube. Jeden z jejích nápadníků ji pozve na první rande na lekci spiningu, což je až trochu komické. Po neúspěchu ve speed datingu zkouší různé randící aplikace.

Johanne vždy narazí na chlapíky, ze kterých se po dvou randech vyklubají exoti. A jestli najde toho pravého, se kterým se usadí ke štědrovečerní tabuli, na to se podívejte sami. 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.