Byl v blázinci a než se stal hvězdou, převlékal se za kuře. Brad Pitt slaví 59. narozeniny

Eva Lenská
Foto: Foto: Paramount Pictures/Jaap Buitendijk

Dnes slaví 59. narozeniny Brad Pitt, herec, kterého milují ženy všeho věku. Je charismatický, pohledný, vůbec nevypadá na svůj věk a k tomu ještě dobře hraje. Zaměřme se nyní na jeho život i kariéru a podívejme se spolu na to, v jakých filmech ho v současné době můžeme vidět na Netflixu.

William Bradley Pitt se narodil 18. prosince 1963 v Oklahomě. Vyrůstal ve věřící rodině a o filmy a herectví se zajímal už od dětství. Byl dvakrát ženatý. Poprvé si vzal Jennifer Aniston, známou ze seriálu Přátelé, a po druhé se oženil s Angelinou Jolie, se kterou má šest dětí (tři adoptivní). Kromě herectví se věnuje i produkci filmů. Má Oscara za film Tenkrát v Hollywoodu a Zlatý glóbus za snímek Dvanáct opic. Letos okouzlil diváky a fanoušky v akčním thrilleru Bullet Train.

Na Netflixu můžeme Brada Pitta vidět v těchto filmech:

  • Hanebný parchanti
  • Troja
  • Železná srdce
  • Světová válka Z
  • Tenkrát v Hollywoodu
  • Sedm let v Tibetu
  • Podfu(c)k
  • Až na vrchol
  • Seznamte se, Joe Black
  • Podivuhodný případ Benjamina Buttona
  • Legenda o vášni
  • spáči
  • Spojenci
  • Dannyho parťáci 1, 2, 3
  • U moře
Foto: Scott Garfield / Sony Pictures

Kurzy herectví si musel platit ze svého

Brad Pitt nepatřil k dětem, které se narodily se stříbrnou lžičkou v puse. Na kurzy herectví si musel vydělat různými brigádami. Moc si nevybíral a bral i špatně placenou práci. Dělal šoféra, hlídal parkoviště, prodával zmrzlinu nebo nosil kostým obrovského kuřete pro restauraci El Pollo Loco.

Fanynka mu vlezla do domu a usnula v jeho posteli

V roce 1999 se do jeho domu vloupala devatenáctiletá fanynka. Převlékla se do jeho šatů a usnula v jeho posteli. Druhý den ji objevila hospodyně, která rychle zalarmovala policii. Dívka byla zatčena a podle soudního příkazu se tři roky nesměla k Bradovi ani přiblížit.

Foto: Sony Pictures Entertainment

Johnny Depp mu vyfoukl dva filmy

Přestože režisér Tim Burton původně zvažoval, že Pitta obsadí do hlavních rolí ve filmech Ospalá díra a Karlík a továrna na čokoládu, nakonec se rozhodl pro Johnnyho Deppa. Pro Pitta to byla promarněná příležitost, protože oba filmy se staly kasovně úspěšnými a Deppovy výkony byly kritikou vysoce hodnoceny.

Netají se tím, že má problém s alkoholem

Po rozvodu s Angelinou Jolie herec přiznal, že celý život bojuje s alkoholismem. S alkoholem a drogami se seznámil už na vysoké škole a s kouřením začal už na základce. Alkohol mohl také za to, že mnohdy neovládl svůj hněv. Se závislostí se nakonec vypořádal tak, že začal navštěvovat Anonymní alkoholiky.

Foto: Warner Bros

Je zkušeným pilotem

Brad Pitt není obyčejná celebrita – má pilotní průkaz, který mu umožňuje vzlétnout do oblak v jednomotorovém letadle. Licence je důkazem jeho odhodlání učit se a zvládnout novou dovednost a připomíná jeho vášeň pro dobrodružství. Díky licenci může poznávat svět z jiné perspektivy a zažít vzrušení z létání v letadle.

Dobrovolně strávil den v blázinci

Herci jsou zvyklí přinášet různé oběti, aby podali ten nejlepší herecký výkon. Brad Pitt není výjimkou. Když byl obsazen do role psychiatrického pacienta ve filmu Dvanáct opic, strávil den na psychiatrickém oddělení ve Philadelphii. Zdá se, že udělal dobře, protože za onen film dostal Zlatý glóbus.

Nicole Kidman se mu nelíbila, chtěl Angelinu

Ve snímku Pan a paní Smithovi měla jeho ženu hrát Nicole Kidman, to se však Pittovi moc nezamlouvalo. Nějakou dobu dokonce zvažoval, že roli ve filmu odmítne. Když byla ale nakonec obsazena Angelina Jolie, bez řečí podepsal smlouvu. Během natáčení se pak do sebe zamilovali.

Zdroj: 10 facts about, thethingsthetravelrepublicworld

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.