Film o nerozlučném přátelství mezi dívkou a bílým lvem: Žádné filmové triky. Šelmy a dětští herci společně vyrůstali

Eva Lenská
Foto: StudioCanal

Díky snímku Mia a bílý lev budeme moci s malou dívenkou odcestovat do Jižní Afriky a zachraňovat majestátního bílého lva Charlieho. Kdo by takového krásného domácího mazlíčka alespoň v představách nechtěl, že? Již brzy ho budeme moci vlastnit celých 98 minut.

Děti a zvířata. To, pokud jde o filmy, vždycky funguje, a nejinak tomu je v případě koprodukčního snímku z roku 2018, který se jmenuje Mia a bílý lev (Mia et le lion blanc). Natočil jej francouzský režisér Gilles de Maistre podle scénáře své manželky Prune de Maistre a scénáristy Williama Daviese.

Foto: StudioCanal

Jedenáctileté Mie (Daniah De Villiers) se obrátí život naruby, když se její rodina rozhodne odjet z Londýna na lví farmu v Africe. Když se narodí krásný bílý lev Charlie, Mia znovu najde štěstí a k miloučkému lvíčeti si vytvoří silné pouto. Během let se z nich stanou nerozluční přátelé, leč přijde den, kdy to musí skončit.

Charlie vyroste v majestátního krále zvířat, a protože se rodinné farmě nedaří, hrozí mu velké nebezpečí. Mia zjistí, že její otec (Langley Kirkwood) chce jejího mazlíčka prodat lovcům trofejí, a to přece nemůže dovolit! Dívka a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct a v africké divočině najít pro Charlieho bezpečné místo, kde by mohl bez obav žít. A jelikož jde po Charliem i lovec trofejí Dirk (Brandon Auret), bude to hodně nebezpečné dobrodružství.

Na celý proces natáčení dohlížel Kevin Richardson, odborník na lvy, známý také jako „Zaříkávač lvů“. Dával pozor, aby byla v bezpečí jak zvířata, tak herci a štáb.

O roli Mii se ucházelo zhruba 300 dívek, ale nakonec byla vybrána Daniah DeVilliers, která se narodila v Jihoafrické republice. Nebyl to snadný výběr, protože ne každý rodič byl ochoten vystavit své dítě takovému nebezpečí.

Foto: StudioCanal

Snímek se natáčel tři roky (května 2015 do prosince 2017), protože tvůrci místo filmových triků chtěli, aby spolu malí bílí lvi a dětští herci vyrůstali a stala se z nich jedna smečka. 

Dobrodružství statečné Mii a bílého lva Charlieho najdete na Netflixu přímo na Mezinárodní den dětí 1. června.

Zdroj: ČSFD, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.