Soutěžní show Hra na oliheň má překvapivého vítěze, kterého nikdo netipoval. Výhra byla přes 100 milionů korun

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Celkem 456 obyčejných lidí se zúčastnilo brutální hry inspirované seriálem Hra na oliheň (Squid Game), který obletěl svět. Nyní se stal realitou a intenzivní reality show má za sebou první sezónu. Komu se podařilo přechytračit více než čtyři sta lidí a překonat sérii náročných a hlavně napínavých her?

Bizarní soutěž, do které se přihlásilo více než 81 000 lidí z celého světa, je u konce a má i svého vítěze. Show Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge) je adaptací jihokorejského dystopického dramatu Netflixu, které se po svém uvedení v roce 2021 stalo celosvětovou virální senzací. Zatímco soutěžící v původní sérii byli po svém vyřazení zabiti, účastníci show naštěstí jen nosili pod tričkem inkoustový sáček, který po jejich prohře praskl.

Po několika napínavých známých i nových hrách, mnoha zvratech, zradách a nečekaných rozuzlení se jedna osoba konečně raduje ze štědré výhry. Kdo z finální trojice je však tím šťastným?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podivný dům připomínající tetris inspirovat seriál Hra na oliheň. Jedna noc tu stojí majlant

Dlouhovlasý Phil (číslo 391) je sympatickým instruktorem potápění na Havaji. Prý nemá žádnou strategii, ale mohli jsme vidět, jak uzavírá výhodná společenství a dělá velmi chytrá rozhodnutí.

Třicátník Sam (016) se zdá být výrazný svou výškou a plnovousem, ale při hrách je velmi nenápadný. Svěřil se, že splynout s davem umí, jelikož je gay v silně věřící rodině. Skrz mise nechává větší a odvážnější hráče riskovat, zatímco sám se drží zpátky v bezpečí.

Hru na oliheň ale nakonec vyhrála hráčka s číslem 287, pětapadesátiletá Mai Whelan. Na první pohled vypadá jako obyčejná důchodkyně, ale opak je pravdou. Je vietnamskou uprchlicí, která před příchodem do Spojených států o fous unikla smrti a dále sloužila 20 let v námořnictvu a pracovala na Ministerstvu bezpečnosti. Přes všechny předsudky a překonání stereotypů se drobná Asiatka ukázala jako černý kůň soutěže. Peníze z výhry dá prý do renovace svého domu a vybudování malého přístaviště.

ČTĚTE TAKÉ: Diváky pobuřuje reality show Squid Game. Naštvaní jsou přitom většinou díky vlastní blbosti

Hry se zúčastnilo dohromady 456 hráčů, kteří soutěžili v sérii výzev. Show se točila 16 dní ve studiu v Londýně.

Squid Game: The Challenge si za poslední dva týdny pustilo více než dvacet milionů diváků! Jedním z nich můžete být i vy, protože na Netflixu je nyní kompletní série dostupná s českými titulky i dabingem.

Zdroje: Netflix, TudumIndependent

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.