Úspěšná reality show Queer Eye: Víc než jen makeover nabízí extrémní přeměny nejen vzhledu

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Americká reality show sleduje pětičlenný tým gayů, pod jejichž taktovkou se mění životy. Účastníkům pomáhají dosáhnout nejrůznějších cílů a měnit svůj životní styl. Pořad často ukazuje hluboké i emotivní momenty. 

Tým pěti mužů rozdílné specializace vyráží do amerických měst pomáhat plnit sny. Pětice gayů si vzala za úkol nejrůznějším lidem změnit život k lepšímu v oblasti oblékání, stylingu, stravování, domácnosti i přístupu k sebe samým.

Queer Eye je rebootem původního seriálu Queer Eye For The Straight Guy z počátku milénia. V novém týmu jsou nyní Antoni Porowski (stravování), Bobby Berk (design interiéru), Jonathan Van Ness (kadeřník, barber), Tan France (móda) a Karamo Brown (etiketa, kultura).

Každý díl představí jiný životní příběh – podíváme se například do domácnosti hasiče, kněze, policisty, komika, starosty, ale třeba i trans studenta, vdovce nebo dvou sester vlastnících svůj podnik. Queer Tým poté postupně s klientem konzultuje celý proces a každý z pětice členů si jej vezme na nějaký čas do parády.

Zajímavostí této show tedy je, že se neřadí mezi klasické makeover shows, kde člověku profesionál promění účes, líčení nebo jeho dům, ale velký tým se postará prakticky o vše. Každý díl tedy provede příběhem, kde není hlavním prvkem pouze samotná přeměna, ale i představení samotné osoby a osudu každého jedince, jeho spolupráce s týmem, propojení odlišných kultur a světonázorů, ale také sebereflexe a touha po změně k lepšímu.

Jak říkají samotní moderátoři: „První show bojovala za toleranci, my bojujeme za přijetí.”

Na Netflixu najdeme pět sezón a šestá se právě natáčí.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.