Americký komik závislý na kokainu přichází na Netflix s novou show. Dělá si v ní legraci z exmanželky a otcovství

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Od doby, kdy se známý americký komik John Mulaney objevil naposledy na Netflixu, uplynulo už několik let. Nyní se vrací se svým stand-up speciálem John Mulaney: Baby J, ve kterém uvádí na pravou míru události, jež se okolo něj v poslední době děly. Tento na první pohled vyrovnaný bavič totiž za nevinnou tváří skrýval víc temných tajemství, než byste si kdy mohli myslet.

John Mulaney patří bezesporu k nejúspěšnějším a nejznámějším komikům současnosti, a to i přesto, že o něm fanoušci dlouhou dobu v podstatě vůbec neslyšeli. V roce 2018 sice dostal za stand-up komedii Kid Gorgeous at Radio City ocenění Emmy, v následujících třech letech se mu ale život obrátil vzhůru nohama.

Nad věcí

Americký umělec, jenž se svým vzezřením připomíná spíš britského gentlemana než uživatele drog, se nikdy příliš netajil komplikovaným vztahem k omamným látkám. Ve svých výstupech s oblibou vyprávěl alkoholové historky z mládí, v roce 2012 dokonce uvedl ve svém prvním speciálu New in Town, že už devět let vůbec nepije.

Přestal jsem pít, protože jsem to přeháněl a na večírcích jsem často úplně odpadl. Ostatní mi pak říkali, že jsem tím party kazil,“ podělil se s diváky. „Když takové šílené věci děláte často, stane se z vás tak trochu Michael Jackson. Jakákoliv story, co kdokoliv vypráví, může být pravda a už ani vy si potom nejste ničím jistí,“ vtipkoval.

Na bývalého scénáristu ikonického pořadu Saturday Night Live, který se pití poprvé vzdal už ve třiadvaceti letech, ale ke konci roku 2020 dolehla tíha pandemie a do závislosti na alkoholu a kokainu spadl znovu. Díky blízkým přátelům, mezi nimiž je i známý moderátor Seth Meyers, ale vyhledal pomoc a v prosinci nastoupil do léčebny.

V talk show Setha Meyerse se v září 2021 o incidentu rozpovídal a svému kamarádovi poděkoval. „Nechtěl jsem pomoct. V ten moment jsem chtěl jenom dál brát drogy. Jsem moc rád, že tady teď můžu sedět a jsem vám vděčný za záchranu života. Tenkrát jsem totiž vděčný nebyl,“ řekl.

Rozvod a narození syna

Aby toho ale nebylo málo, zanedlouho komik zaskočil fanoušky další novinou. V květnu téhož roku, tři měsíce poté, co opustil léčebnu, se po sedmi letech manželství rozešel se svojí tehdejší manželkou Annou Marií Tendler. Ta se nechala slyšet, že je z celé situace zničená a má zlomené srdce. Zato Mulaney nelenil a po interview u Meyerse oznámil, že se svojí novou partnerkou Olivií Munn dokonce čeká potomka.

V loňském roce o velkých životních výzvách a změnách vtipkoval v jednom z dílů Saturday Night Live a na turné se show John Mulaney: From Scratch. O všech útrapách, které umělec v průběhu uplynulých let zažil, nyní promluví i v novém stand-up speciálu na Netflixu.

Show s názvem Baby J je komikovým pátým kouskem, jenž se na této streamovací platformě objeví, a to 25. dubna. Pořadu předcházely vystoupení New in Town (2012) The Comeback Kid (2015), Kid Gorgeous at Radio City (2018) a John Mulaney a parta svačinářů (2019).

Zdroje: Television Academy, ČSFD, Netflix, Variety, Rolling Stone, US Weekly

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.