Netflix si nového Zaklínače vyhlédl sám. Liam Hemsworth neviděl seriál, ani nečetl knihy. Může mít ale výhodu

Michaela Pašková
Foto: Susie Allnutt/Netflix

Jsou to zhruba dva roky, co bylo oznámeno, že Liam Hemsworth nahradí Henryho Cavilla v roli Geralta z Rivie v temném fantasy Zaklínač (The Witcher). Vzhledem k tomu, že se tato zpráva nesetkala s pozitivním přijetím od fanoušků, Hemsworth o své nové roli raději veřejně nemluvil. To už ovšem neplatí.

Australský herec Liam Hemsworth v současné době propaguje novou romantickou komedii Planeta osamělých srdcí, která vstoupila na Netflix 11. října a hraje v ní po boku zkušené Laury Dern. Při propagačních aktivitách byl také hostem ranní show Live with Kelly & Mar, kde se mimo jiné poprvé veřejně rozpovídal o seriálu Zaklínač.

Mnohé zajímalo, jakým způsobem Hemsworth roli Geralta z Rivie vůbec získal. Konečně známe odpověď. Herec prozradil, že to byl samotný Netflix, kdo ho s nabídkou převzetí role po Henry Cavillovi oslovil. Poznamenal, že v době, kdy dostal nabídku, nečetl knihy Andrzeje Sapkowského a neviděl ani seriálovou verzi od Netflixu. Hrál však videohru, takže představu o Bílém vlkovi měl.

„Seriál jsem neviděl a knihy jsem nečetl. Ale videohru jsem hrál asi před deseti lety nebo tak nějak. Dodnes je to jedna z nejlepších her vše dob. Skoro před dvěma roky za mnou Netflix přišel, že by chtěli, abych do toho šel a převzal to,” prohlásil.

Z převzetí role byl nadšený, protože byl fanouškem videohry. „Řekl jsem jim, ať mě nechají se na seriál podívat a prozkoumat knihy, abych se do toho mohl opravdu ponořit,” doplnil.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: UNIKLY PRVNÍ FOTKY ZE 4. ŘADY ZAKLÍNAČE. GERALT V PODÁNÍ HEMSWORTHA ODPOVÍDÁ POSTAVĚ VÍCE NEŽ OBROVITÝ CAVILL 

Liam Hemsworth jako Geralt z Rivie
Foto: Susie Allnutt/Netflix

Zatímco zarytí fanoušci série Zaklínač můžou mít stále výhrady k přechodu od Cavilla k Hemsworthovi, prohlášení nového představitele Geralta je slibným důkazem toho, jak roli hodlá zahrát. I když předtím, než mu Netflix roli nabídl, nebyl fanouškem samotného seriálu, byl s tímto světem dobře seznámen prostřednictvím videoher. Tato skutečnost ho navíc pojí i s Cavillem, který je vášnivým hráčem počítačových her a je známo, že se zamiloval do Zaklínače dávno předtím, než si Geralta v seriálu zahrál.

Ačkoli se Hemsworth na seriálovou verzi s Henry Cavillem už podíval, jeho původní neznalost tohoto seriálu se může proměnit v pozitivum. Přeci jenom by nemusel mít nutkání Cavilla napodobovat a namísto toho by mohl Geralta pojmout po svém.

V show se Hemsworth také trochu rozpovídal o nedávném natáčení ve Walesu. „Posledních devět měsíců jsem natáčel seriál Zaklínač. Ve Walesu jsme byli dva týdny. První týden bylo krásné sluníčko, modrá obloha, ale druhý byl něco jako období tornád,” zmínil. Po skončení natáčení se s produkčním štábem vrátil do Anglie, aby ve studiích Longcross dotočil zbývající scény.

PSALI JSME TAKÉ: KVÍZ: ZKUSTE SI, JAK DOBŘE ZNÁTE SERIÁL ZAKLÍNAČ 

Přípravy čtvrté řady Zaklínače by měly skončit zhruba koncem října. Hemsworth potvrdil, že bude následovat čtyřměsíční pauza a poté se po dobu osmi měsíců bude pracovat na poslední pětce. To znamená, že pokud vše půjde podle plánu, pátá řada se začne natáčet kolem února či března 2025 a práce by měly skončit v září nebo říjnu. Než se

od Netflixu dočkáme čtvrté řady Zaklínače, jež by měla být uvedena v příštím roce, budeme si moct letošní zimu přečíst novou knihu, kterou Sapkowski hodlá vydat. Nesmíme zapomínat ani na druhý animovaný film Zaklínač: Sirény z hlubin, na který se budeme moci podívat už v únoru.

Zdroje: Live with Kelly & Mar, Screen Rant, Redanian Intelligence

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.