Netflix chystá historický seriál o vraždě amerického prezidenta Garfielda. Mají ho na starost tvůrci Hry o trůny

Eva Lenská
Zleva: Michael Shannon / Foto: Juankr Zprava: Matthew Macfadyen / Foto: Josh Wool

David Benioff a D. B. Weiss se postupně přesunují na Netflix. Již brzy nám naservírují velmi očekávaný sci-fi seriál Problém tří těles (3 Body Problem), kterým ale rozhodně nekončí. V plánu mají totiž i jeden historický kousek, ve kterém si zahrají Matthew Macfadyen a Michael Shannon.

Tvůrci hitu Hra o trůny spojili své síly s producentem Mikem Makowskym, režisérem Mattem Rossem a výkonným producentem Berniem Caulfieldem. Společně se vrhli na seriálovou adaptaci románu Destiny of the Republic z roku 2011, který napsala Candice Millard.

Připravovaný historický seriál s názvem Death by Lightning oživí epický a zároveň skutečný příběh Jamese Garfielda, 20. prezidenta Spojených států, a jeho největšího obdivovatele Charlese Guiteaua – muže, který ho zavraždil. Garfield tak byl ve funkci prezidenta pouhých 6 měsíců a 15 dnů.

ČTĚTE TAKÉ: ZEMĚ PRASKÁ, POHLCUJE ULICE A LIDEM HROZÍ SMRT. NA NETFLIX MÍŘÍ ŠVÉDSKÝ KATASTROFICKÝ THRILLER PLNÝ BEZMOCI, SYROVOSTI A NAPĚTÍ

Do role vraha Guiteaua byl obsazen britský herec Matthew Macfadyen, jenž dostal dvě ceny Emmy za svůj herecký výkon v seriálu Boj o moc. Prezidenta Garfielda si zahraje americký herec Michael Shannon, známý například ze seriálu Waco: The Aftermath.

Víc podrobností, tedy ani datum premiéry, zatím neznáme, ale nyní bychom se měli těšit hlavně na zmíněné sci-fi Problém tří těles, které má na Netflixu premiéru 21. března.

Zdroj: Tudum, About Netflix, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.