Unikly první fotky ze 4. řady Zaklínače. Geralt v podání Hemswortha odpovídá postavě více než obrovitý Cavill

Michaela Pašková
Foto: Kevin Baker/Netflix

Australský herec Liam Hemsworth je opravdu v nezáviděníhodné pozici. Poté, co bylo v říjnu 2022 oznámeno, že Henry Cavill odchází z temného fantasy Zaklínač (The Witcher), převzal jeho postavu Geralta z Rivie. Fanouškům se ovšem jeho vybrání nelíbí, což se nebojí dát najevo. Do toho tady máme představitelku Ciri, která je psychicky hotová z toho, že musí natočit ještě dvě řady.

Čtvrtá řada temného fantasy Zaklínač se začala natáčet teprve nedávno. Není tedy divu, že produkce během natáčení čelí zvýšenému zájmu nejrůznějších médií, které se snaží přinést první fotografie nového představitele Bílého vlka.

Netrvalo to dlouho a na sociálních sítích začaly kolovat první fotky Hemswortha v jednom z Geraltových kostýmů. Mnoho fanoušků lamentuje nad tím, že zkrátka není dostatečně mohutný jako Cavill. Věřte tomu, nebo ne, ale jeho štíhlejší postava je ve skutečnosti mnohem bližší popisu Geralta z knih a dokonce i her.

PSALI JSME TAKÉ: ANDRZEJ SAPKOWSKI OTÁČÍ. ZAKLÍNAČ OD NETFLIXU SE MU LÍBÍ A HENRY CAVILL BUDE NAVŽDY GERALTEM

Geralt má být sice svalnatým chlapíkem, ale ne zdaleka tak velkým jako obrovitý Cavill. Má být šlachovitý a štíhlý, se spoustou jizev a divný na pohled. V knize je popsán jako bytost s neuvěřitelně bledou pletí a kočičíma očima díky mutacím, které prodělal, když se stal zaklínačem. Kromě bílých vlasů tak Cavill ani Hemsworth v podstatě přesně neodpovídají popisu z knih. Jsou na to zkrátka oba moc pohlední. Je však dobrým znamením, že Hemsworth vypadá přinejmenším blíže Geraltově vzhledu z her.

Podle uniklých fotografií to vypadá, že se produkce rozhodla rekonstruovat scénu boje na pláži mezi Geraltem a Vilgefortzem v podání Maheshe Jadua z třetí řady. Na place byli přítomni Jadu, Hemsworth a jeho kaskadérský dvojník Joel Adrian, jehož jméno by mělo fanouškům Zaklínače znít povědomě. Adrian hrál ve druhé řadě zaklínače Hemrika a ve trojce se postaral o některé kaskadérské kousky. Nyní se stal kaskadérským dvojníkem Liama Hemswortha. Ve čtvrté řadě by se tak mohly objevit flashbackové scény spojené právě s tímto bojem.

Je nepravděpodobné, že by čtyřka vstoupila na Netflix ještě letos. Jedno však již můžeme s jistotou předem říci. Půjde o předposlední řadu temného fantasy, které bohužel v hodnocení čelí sestupné tendenci. Jen pro srovnání, první řadě na světovém Rotten Tomatoes diváci udělili neuvěřitelných 89 %, přičemž třetí ubohých 19 %.

ČTĚTE TAKÉ: OD BEZOHLEDNÉHO ŠPIONA PO NEBEZPEČNÉHO ELFA: 4 DĚSIVÍ PADOUŠI, KTEŘÍ MOHOU ZACHRÁNIT 4. ŘADU ZAKLÍNAČE

Ve finále je tak možná dobře, že se tvůrci rozhodli seriál ukončit pátou řadou. Herečka Freya Allan, představitelka Ciri, byla ze zjištění, že musí natočit ještě dvě řady, psychicky zdeptaná. Jedním dechem však v rozhovoru pro Inverse dodala, že to bude konec jedné obrovské kapitoly, na který se těší, a je na to připravena. „Myslím, že až se to skutečně stane, budu v šoku, jak moc mě to zasáhne.”

Někteří fanoušci se obávají, že vzhledem k pouhým dvěma řadám příběh Ciri nedostane dostatek prostoru. Allan má sice mlhavou představu o tom, co se v poslední řadě bude odehrávat, ale nyní se soustřeďuje pouze na to, co má před sebou, zlodějskou bandu Potkanů. „Tohle je dějová linie, kterou jsem si přála a která mě od začátku seriálu nejvíce vzrušovala,” prohlásila představitelka Ciri, která si nyní říká Falka.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KVÍZ: ZKUSTE SI, JAK DOBŘE ZNÁTE SERIÁL ZAKLÍNAČ

Ciri
Foto: Jay Maidment/Netflix

Allan zároveň cítí obrovskou náklonost k novému kolegovi, Hemsworthovi, přičemž v rámci výměny rolí působí jako jeho obhájkyně. „Je tak sladký a prostě takový normální chlap. Je ochotný navázat kontakt.” Přiznává, že jí je ho líto, protože na svých bedrech nese obrovskou tíhu, jelikož se připojil k zavedenému obsazení jako jeden z hlavních představitelů. „Pro nás ostatní bylo důležité, aby opravdu cítil, že je součástí rodiny.”

Čtyřky se letos sice nedočkáme, ale Andrzej Sapkowski plánuje letos v zimě vydat novou zaklínačskou knihu. Podle odhadů by zhruba v té době měl vyjít i druhý animovaný film Zaklínač: Sirény z hlubin.


Zdroje: ScreenRant, Metro, Redanian Intelligence, Inverse, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.