Tvůrkyně seriálu už mluví o čtvrté řadě. Srdcerváči jsou aktuálně největším hitem Netflixu

Foto: Samuel Dore/Netflix

Romantický seriál Srdcerváči (Heartstopper) od Netflixu se vrátil se třetí řadou, která se těší velké oblibě. Podle diváků je zatím nejlepší ze všech. A tak není divu, že už se ptají po čtvrté řadě. Kdy bude čtvrtá řada Srdcerváčů?

Milovaný young adult seriál Srdcerváči vytvořený Alicí Oseman a založený na jejích stejnojmenných LGBTQ+ knihách se 3. října 2024 se třetí řadou. Tentokrát byla témata ještě silnější, než kdy dříve. Postav řešily vážné problémy skutečného světa, jako je duševní zdraví, poruchy příjmu potravy a první sexuální zážitky, stejně jako jemné zobrazení asexuality a aromatismu. V nové řadě se také objevil herec vikomt Anthonyho Bridgerton, tedy herce Jonathan Bailey.

Kdy bude čtvrtá řada Srderváčů?

Tvůrkyně seriálu a autorka grafického románu Alice Oseman, podle kterého je seriál Srdcerváči natočen, přiznala, že si původně myslela, že příběh skončí pátým dílem ze série knih. Nakonec se ale rozhodla rozdělit příběh do dvou dalších románů – tedy pátého a šestého dílu, aby mohla příběh více rozprostřít.

TAKÉ JSME PSALI: Diváci si naprosto zamilovali vtipný a dokonale obsazený seriál Tohle nikdo nechce. Někteří ho zkoukli za den

„Psaní třetí řady bylo do značné míry bodem, kdy se komiks a seriál společně setkaly. Nyní jsou ve stejném bodě. V tomto smyslu to bylo děsivé, protože normálně jsem v předchozích řadách dala všem hercům knihy a všichni včetně vedoucích oddělení si mohli přečíst komiks a podívat se, jaké jsou scény ze scénářů v původních komiksech. Ovšem u pátého dílu jsem to udělat nemohla, protože jako kniha příběh ještě doslova neexistoval,“ uvedla dle Deadlineu.

Srdcerváči
Foto: Samuel Dore/Netflix

Oseman také přiznala, že by byla ráda, aby vznikla čtvrtá řada seriálu. „Chtěla bych, aby vznikla. Zatím nemáme žádné potvrzení. Rád bych ale upravil šestý díl,“ říká s tím, že by s ní ráda ukončila příběh a uzavřela všechny linky postav. „Pomůžete nám rozloučit se se všemi postavami,“ dodala.

Netflix zatím čtvrté řadě sice nedal zelenou a neproběhlo žádné oznámení, ale vzhledem k popularitě seriálu, který je aktuálně jedním z jeho největších hitů, je pravděpodobné, že další řada vznikne. Třetí řada si vede lépe, než dvě předchozí, takže ani není důvod, aby Netflix pokračování neschválil.

Díky velké chvále kritiků i pozitivnímu ohlasu od diváků na sociálních sítích se jistě brzy dozvíme nějaké dobré zprávy.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix od října 2024 zdražil předplatné. Pro Čechy je to vůbec poprvé

Zdroj: Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.