Netflix obsadil jednu ze svých nejžádanějších rolí. Produkce 2. řady Avatara je konečně v plném proudu 

Foto: Netflix

Letošní Geeked Week je úspěšně za námi. Protože Netflix v průběhu této své akce oznamuje nové tituly a zároveň láká diváky na zavedené kousky, novinkám se samozřejmě nevyhnul ani velkolepý svět živlů neboli seriál Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender). Pokračování hrané adaptace nejpopulárnějšího anime dvacátých let je konečně v plném proudu, přičemž dějem pořádně zahýbe fanoušky očekávaná postava.

Je to v podstatě šest let, co Netflix oznámil svůj plán na natočení hrané adaptace anime Avatar: Legenda o Aangovi. Jelikož se hrané adaptace ne zrovna vždy setkají s pozitivními výsledky, fanoušci nejpopulárnějšího anime dvacátých let byli z plánu Netlflixu značně rozladěni. Částečně je ovšem uklidňoval fakt, že se na tvorbě mělo podílet duo Bryan Konietzko a Michael Dante DiMartino, což jsou pánové, kteří se postarali o vznik animáku. Nicméně po produkčních neshodách v roce 2020 projekt opustili a na jejich místo nastoupil Albert Kim, který je podepsán pod hitem Ospalá díla.

Ačkoli Kim pro Entertainment Weekly přiznal, že je ze svého postu showrunnera vystrašený a nenáviděnou filmovou verzi nikdy neviděl, Konietzko a DiMartino mu svými konzultacemi kryli záda. Výsledkem je osmidílný seriál, který Netflix celosvětově uvedl letos v únoru. Kritici na hranou adaptaci Avatar: Legenda o Aangovi, která na Kinoboxu dosahuje dobrých 73 %, pěli chválu a uváděli, že jí k překonání filmové verze režiséra M. Nighta Shyamalana stačí 30 sekund.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NETFLIX SE NEVZDÁVÁ. ZAKLÍNAČ BRZY OPĚT UDEŘÍ V PLNÉ SÍLE. TENTOKRÁT HO POTRÁPÍ SIRÉNY Z HLUBIN 

Netrvalo dlouho a Netflix fantasy seriál obnovil pro druhou a zároveň i třetí řadu. Nestává se často, aby streamovací gigant věřil svému projektu natolik, že dá zelenou více než jedné řadě.

Během právě proběhlého Geeked Week herci Dallas Liu (Zuko) a Ian Ousley (Sokka) oznámili, že produkce 2. řady byla již oficiálně zahájena. Podle předběžných odhadů bude natáčení v obvyklém místě produkce seriálu, v kanadském Vancouveru, probíhat přibližně do března příštího roku.

Nová postava v sérii Avatar: Legenda o Aangovi

To ovšem není jediná novinka. Jak jistě víte, Netflix před nějakou dobu vyhlásil konkurz na postavu Slepé banditky alias Toph Beifong. Fanoušci tuto postavu, která se poprvé objevila v druhé řadě seriálu nazvané Kniha druhá: Země, zbožňují. Toph je potomkem vládců země, přičemž ji její rodiče vzhledem k její slepotě považují za křehkou panenku. Ačkoli je slepá, umí se dívat na svět svým vlastním způsobem – pomocí vibrací v zemi a vzduchu.

PSALI JSME TAKÉ: 2. ŘADA WEDNESDAY BUDE VĚTŠÍ A ZVRÁCENĚJŠÍ, NEŽ SI DOKÁŽETE PŘEDSTAVIT, LÁKÁ ZETA-JONES. DĚJEM ZAHÝBE DALŠÍ ČLEN ADDAMSOVY RODINY 

Dokáže přesně určit, kde se někdo nebo něco nachází. Její schopnost detekce vibrací je natolik silná, že hravě zvládne určit, co se nachází hluboko pod zemí, a dokonce podle tlukotu srdce pozná, jestli někdo lže. Její způsob vidění je ovšem spojen s obrovskou nevýhodou, jelikož dokáže vidět pouze tehdy, když se sama nebo něco dotýká země. Při jízdě na Appovi tedy nic nevidí. Kromě svého jedinečného způsobu zraku je známá tím, že jako první vládce země se naučila ohýbat kov. Díky této své nově objevené schopnosti se stala nejsilnějším vládcem země v animáku.

Obsazení Toph v srérii Avatar: Legenda o Aangovi

Postava Toph se stala jednou z nejžádanějších rolí Netflixu. Ve spojitosti s jejím obsazením padlo mnoho jmen. Zmiňována byla zejména Diana Tsoy, která na YouTube zveřejnila fantastický klip, v němž Slepou banditku ztvárnila. Roli ovšem nezískala, což jen dokazuje, jako moc byla postava Toph žádaná.

Výkonní producenti Christine Boylan a Jabbar Raisani během Geeked Week konečně prozradili, která herečka byla do této role obsazena. Je jí Miya Cech, která se narodila 4. března 2007 a herectví se věnuje už od svých patnácti.

Poprvé si zahrála v jedné z epizod seriálu Hawaii Five-0. Avatar nebude jejím prvním projektem Netflixu, protože se streamovacím gigantem již spolupracovala na natáčení sci-fi snímku Kraj světa. Ačkoli je jí teprve 17 let, má nějaké zkušenosti s bojovým uměním a taneční dovednosti. Netflix mladou herečku do velkolepého světa živlů přivítal prostřednictvím krátkého videa.

Veškeré informace spojené s proběhlým Geeked Week se dozvíte zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Enternainment Weekly, What´s on Netflix, Screen Rant, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 73 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.