Posmrtný život, vražda za bílého dne a UFO v Roswellu. Na Netflix se řítí 5. řada Nevyjasněných záhad

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Někdo někde zná pravdu. Taková byla základní myšlenka pořadu Nevyjasněné záhady, který se poprvé na obrazovkách objevil v roce 1988. Původní série vysílající se jedenáct let definovala žánr pořadů o skutečných zločinech a inspirovala generace amatérských detektivů po celém světě. Není divu, že v roce 2020 Netflix pořad obnovil a už za chvíli uvede v pořadí jeho 5. řadu.

Diváci z celého světa bývali od 80. let doslova přilepeni k obrazovkám, aby hltali jednotlivé díly Nevyjasněných záhad, ale rovněž přicházeli s vlastními teoriemi a spekulacemi. Není divu, že se Netflix rozhodl tento pořad obnovit a dopřát mu tak svoji vlastní verzi. Od roku 2020 streamer vydal už čtyři řady Nevyjasněných záhad. Poslední jsme se dočkali letos v červenci.

Ve čtyřce se tvůrci například podívali na zoubek legendárnímu Jacku Rozparovači anebo stínu Sigrid Stevensonové, kterou někdo zavraždil na jevišti divadla. Skoro to vypadá jako zvrácený vtip, že se 5. řady dočkáme už 2. října.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: SKUTEČNÝ ZLOČIN: CATHY DALA DCERU K ADOPCI S VYHLÍDKOU NA LEPŠÍ ŽIVOT. MÍSTO TOHO JEJÍ DÍTĚ ČEKALO PEKLO A OHAVNÁ SMRT

Zveřejněný trailer prozrazuje, že diváky čekají mimozemšťané, mrzačení dobytka, vraždy a duchové. Nejprve se vydáme do Roswellu v Novém Mexiku, kde v roce 1947 údajně poprvé havarovalo UFO. Dne 14. června našel rančer při obchůzce své farmy trosky, ale nevěnoval jim pozornost. Nález tak tamnímu šerifovi nahlásil až 7. července. Šerif se spojil s leteckou základnou pozemních sil, která k zajištění trosek vyslala na ranč vojáky bombardovací skupiny.

Vojáci neměli sebemenší tušení, že jako součást tajného projektu Mogul prolétávaly v oblasti meteorologické balóny, jejichž trošky byly nalezeny. Když tedy letecká základna oznámila, že na pozemku ranče zajistila disk, média a fanoušci mimozemšťanů měli žně. Přestože později bylo oznámeno, že se nejednalo o letecký talíř, ale trosky balónu, lidé nadále věřili v UFO.

Je skvělé, že se v páté řadě Nevyjasněných záhad tvůrci rozhodli zaměřit na jeden z největších UFO případů v historii. Dále se můžeme těšit na epizodu věnující se paranormálním vyšetřovatelům, který se pokusí spojit se zemřelými. „Duchům zemřelých se nedá ani trochu věřit,” zaznívá v upoutávce.

PSALI JSME TAKÉ: JSME VE VESMÍRU SAMI? 3 DOKUMENTY O UFO, KTERÉ MOŽNÁ ZMĚNÍ VÁŠ NÁZOR

Do centra pozornosti se dostane i nevyřešená vražda přátel, kteří záhadně zemřeli v parku. Otázky se rychle vynořují, ale zdá se, že na ně nikdo nedokáže odpovědět, což je obzvláště podezřelé vzhledem k tomu, že se park nacházel za velkým městem. Ke střelbě navíc došlo za bílého dne. Nakonec trailer nastiňuje případ, ve kterém se farmáři pokoušejí přijít na kloub brutálnímu a krvavému mrzačení dobytka.

Zdroje: Netflix Life, Bloody Disgusting, Collider, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.