Netflix připravuje velkorozpočtový dokumentární seriál o slavném vojevůdci Alexandru Velikém

Eva Lenská
Foto: Alexander and Bucephalus - Battle of Issus mosaic - Museo Archeologico Nazionale - Naples BW, https://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_Velik%C3%BD#/media/Soubor:Alexander_and_Bucephalus_-_Battle_of_Issus_mosaic_-_Museo_Archeologico_Nazionale_-_Naples_BW.jpg via Wikipedia Commons

Pokud se vám líbily dokumentární seriály Poslední z carů a Africké královny, můžete se už začít těšit na další zajímavý kousek. Netflix se totiž s největší pravděpodobností podrobně zaměří na život proslulého vojevůdce Alexandra Velikého.

Na příběhu jedné z nejznámějších postav světových dějin by se určitě nemělo šetřit. Netflix sice záhadně mlčí, ale podle všeho připravuje šestidílný hybridní dokumentární seriál o Alexandru Velikém. Tento velkorozpočtový projekt by jistě uvedl v úžas všechny milovníky historie. Je ale jisté, že se ho dočkají?

Podle magazínu Deadline se zmíněné dokumentární drama, které bude obsahovat i hrané pasáže, natáčí už od loňského léta v Maroku. Filmaři rozhodně nejsou žádní troškaři a na dokumentu dělá zhruba stočlenný štáb. Zapojily se i britské nezávislé společnosti Tailfeather Productions a Lion TV. Tvůrcem projektu je Tony Mitchell a režii hraných částí si vzal na starost režisér Hugh Ballantyne.

ČTĚTE TAKÉ: První ukrajinský seriál natočený v centru války můžete sledovat na Netflixu. Tvůrce inspiroval příběh odvážné zdravotnice

Alexandr Veliký byl králem starověkého řeckého města Makedonie. Je všeobecně považován za jednoho z největších a nejúspěšnějších vojevůdců historie a ve svých třiceti letech vytvořil jednu z největších říší v dějinách, jež sahala od Řecka až po severozápadní Indii. Zanechal po sobě významné kulturní dědictví a jeho vojenské taktiky se studují po celé generace.

O slavném vojevůdci bylo sice v minulosti natočeno nespočet filmů i dokumentů, ale milovníky historie pořád zajímá. Hybridní dokumentární seriál od Netflixu by měl mít premiéru ještě letos. Určitě se máme na co těšit!

Zdroj: Deadline, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jan Sladky

    To jsem zvědav jak to dopadne..... Doufám že se tvůrci vyvarují experimentů a budou se držet předlohy kterou mají na mozaice......

    1. Marta Kratochvílová

      Taky v to doufáme :)