Emmy Awards 2024 jsou tady: Nejvíc šancí na výhru má Netflix. Jeho favority jsou Koruna a Sobík

Foto: Netflix

Předávání Emmy 2024 víkend je tady! Ceremoniál plný hvězd se bude konat tuto neděli večer v Hollywoodu a vysílat živě na ABC v 17:00 PT/20:00 ET. U nás poběží v noci na pondělí 16. září od 2:00 do 5:00. Minulý víkend se na Creative Arts Emmy rozdávala první dvě kola sošek. Ty hlavní se ale budou rozdávat právě teď!

Již 76. ročník očekávaného předávání cen Emmy 2024 se bude vysílat živě z Los Angeles v neděli 15. září. Netflix si letos na cenách Emmy vysloužil neskutečných 107 nominací napříč třiceti pěti seriály a drží se tak na první příčce v počtu získaných nominací napříč distributory. Uvidíme, které nakonec zabodují a dočkají se zlatých sošek.

Seriály Netflixu s nejvíce nominacemi na Emmy 2024

Mezi nominované seriály se mohly dostat ty, které se vysílaly mezi 1. červnem 2023 a 31. květnem 2024. Z těch, které budou letos soutěžit za Netflix a snažit se získat sošku, je nejúspěšnější Koruna (The Crown), která si vysloužila nejvíce nominací.  Série mapující život britské monarchie má k dnešnímu dni už 21 cen Emmy z 69 nominací. Uvidíme tedy, zda k nim přidá další. Proměnit letos může až 18 nominací.

Dobře si také vedl temný thriller Ripley s Andrew Scottem v hlavní roli. Osmidílné kriminální drama získalo 12 nominací. Hned v závěsu za ním je s 11 nominacemi černá komedie Sobík (Baby Reindeer) o stalkerce, která pronásledovala komika Richarda Gadda. Ten příběh natočil podle vlastních zkušeností.

Šest nominací získalo sci-fi Problém tří těles (3 Body Problem) natočené podle prvního dílu úspěšné knižní série.  Bojovat o sošku bude s 5 nominacemi také dokument Beckham o fotbalové legendě Davidu Beckhamovi. Modlit se pak k výře mohou tvůrci válečného dramatu Jsou světla, která nevidíme (All The Light We Cannot See), které získalo 4 nominace a stejný počet jich získala i reality show Láska ve spektru (Love on the Spectrum U.S.), jež zkoumá lásku, sex a vztahy nezadaných lidí s autismem.

Oblíbený seriál Koruna.
Foto: Netflix

Dokumenty, seriály a show, které mají jednu až tři nominace na Emmy 2024

Dále se na seznamu nominací za Netflix objevují seriály, dokumenty a pořady mezi které patří Griselda, Gentlemani (The Gentlemen), Squid Game: The Challenge, My jsme Upshawovi (The Upshaws), Nejhvězdnější noc popu (The Greatest Night in Pop) a Black Mirror, které mají všechny po třech nominacích.

Dvě nominace získali Modrooký samuraj (Blue Eye Samurai), Dave Chappelle: Snílek (Dave Chappelle: The Dreamer), Trevor Noah: Kde jsem to skončil (Trevor Noah: Where Was I), Queer Tým (Queer Eye), Girls5eva a Avatar: Legenda o Aangovi  (Avatar: The Last Airbender).

TAKÉ JSME PSALI: Skutečný zločin: Cathy dala dceru k adopci s vyhlídkou na lepší život. Místo toho její dítě čekalo peklo a ohavná smrt

Liam Hemsworth jako Geralt z Rivie.
Foto: Susie Allnutt/Netflix

Po jedné nominaci pak mají Zaklínač (The Witcher), Láska je slepá (Love is Blind), Rozhovor dekády (Scoop), Bez polevy (Unfrosted), Grilování Toma Bradyho (The Greatest Roast of All Time: Tom Brady), Život s cejchem: Historie rasismu v USA (Stamped from the Beginning), Big Mouth, Život na naší planetě (Life on Our Planet) a Život na naší planetě 2 (Our Planet II), John Mulaney uvádí: Všichni jsou v L.A. (John Mulaney Presents: Everybody’s In LA), Twin Flames: Jak dát sektě kopačky (Escaping Twin Flames), Bratři Sunovi (The Brothers Sun), Jacqueline Novak: Na kolena! (Jacqueline Novak: Get On Your Knees), Mike Birbiglia: Stařec a bazén (Mike Birbiglia: The Old Man and the Pool) a David Letterman: Mého dalšího hosta nemusím představovat (My Next Guest with David Letterman).

Největší šance mají určitě Koruna a Sobík. Které další seriály, dokumentu nebo pořady budou úspěšné, to zjistíme už brzy.

ČTĚTE TAKÉ: Špičková adaptace Stephena Kinga s Tomem Hiddlestonem sklízí úspěch. Dojemný a smysluplný film, stojí v recenzích

David Letterman: Mého dalšího hosta nemusím představovat (My Next Guest with David Letterman)
Foto: Netflix © 2024

Významné nominace Emmy 2024 na dalších platformách – všechny překonal Šógun

Nejvíce nominací letos získalo historické seriálové drama Šógun (Shogun) od Disney Plus. Překonalo Korunu i všechny další konkurenty a bude bojovat celkem o 25 cen Emmy. Za Disney pak bodoval také seriál Medvěd (The Bear). Nominací má celkem 23 nominacemi a překonal tak rekord mezi komediemi. Ačkoliv je to zároveň často pořádné drama říznuté thrillerem.

Za Max (HBO) pak vede detektivní antologii Temný případ (True Detective) s podtitulem Noční krajina (Night Country), se pak může pyšnit 19 nominacemi. Amazon pak do boje vyslal videoherní postapokalyptickou satiru Fallout se 16 nominacemi nebo špiónskou romantickou komedii Mr. & Mrs. Smith s 10 nominacemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Film, který dobyl Česko, teď bude bojovat o Oscara. Kandidátem jsou Mádlovy Vlny inspirované skutečnými událostmi

Netflix — 107 nominací (35 programů)
FX — 93 nominací (9 programů)
HBO — 91 nominací (29 programů)
Apple – 72 nominací (16 programů a 2 reklamy)
ABC — 38 nominací (11 programů)
CBS — 38 nominací (13 programů)
Amazon Prime Video — 37 nominací (6 programů)
NBC — 33 nominací (9 programů)
Hulu — 26 nominací (5 programů)
Disney+ — 19 nominací (6 programů)

Zdroj: Emmy 2024

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.