6 nejlepších filmů a seriálů, které v únoru vyšly na Netflixu: Drama, které se stalo novým fenoménem nebo naprosto perfektní krimi

Foto: Netflix

Často slýcháme, že na Netflixu nevycházejí dobré filmy a seriály. Ale kde že? Jelikož každý měsíc vydává největší množství novinek, ze všech stremovacích platforem, je jasné, že se mezi nimi najdou lepší i horší kousky. A pak už je jen na vás, co si zrovna pustíte. Těch dobrých filmů a seriálu ale rozhodně není málo. Tady je 6 těch nejlepších z únorového vydání.

Bažina – Milénium

V první řadě odehrávající se v polovině 80. let vedou novináři Witold Wandycz a Piotr Zarzycki vyšetřování vraždy stranického hodnostáře a prostitutky. Ve druhé řadě Bažina 1997 je místem činu les v Gronty. Staletá povodeň vyplaví další mrtvolu. Tentokrát po viníkovi pátrá policistka z Varšavy Anna Jass. Wandycz zároveň připomíná poválečné události, kdy ve městě docházelo k znásilňování a vraždám při přesídlení Němců. Ve třetí řadě Milénium se děj posouvá těsně před rok 2000. Úřady v jednom polském městečku řeší brutální vraždu, nález kostry v grontském lese i sérii děsivých únosů. Když zemře hrdina známý z předchozích řad, odpověď je třeba hledat také v minulosti, konkrétně ve stalinistickém Polsku. V tomto časovém plánu se objevuje i v první řadě zavražděný stranický komisař, který byl tehdy také pasákem, směnárníkem a trenérem plavání. Nová řada krimi seriálu uzavírá všechny příběhy, které začaly v první sérii, a do jisté míry vyplňuje stávající mezery v příběhu.

Hodnocení na ČSFD: 85 %

F1: Touha po vítězství

Nejnovější řada úspěšné série, která sehrála klíčovou roli v expanzi F1 do USA, opět ukazuje divákům ty nejlepší okamžiky sezóny 2023 formule 1, mezi kterými nechybí samozřejmě další drtivá dominance Maxe Verstappena a Red Bullu RB19. Ale to není to jediné… Nechybí samozřejmě ani přestup Fernanda Alonsa do Astonu Martin, získání sedačky Daniela Ricciarda u AlphaTauri, nejvypjatější situace na trati i mimo ni, spousta kolizí, včetně těch mezi týmovými kolegy, které často dokážou pořádně zamíchat kartami, nebo nahlédnutí do týmové politiky. Samozřejmě diváci mohou vidět i na nový sestřih Valtteriho Bottase… a mnoho dalšího…

Hodnocení na ČSFD: 82 %

Jeden den

Seriál Jeden den se stal novým nečekaným fenoménem a na Netflixu sklízí velký a celkem nečekaný úspěch. Od diváků dostává nejen vysoká hodnocení, ale také je vlemi sledovaný,. Každého, kdo ho dokoukal až do konce, navíc pořádně rozplakal. Příběh se točí kolem Dextera a Emmy, kteří se přátelí už dvacet let, přičemž poprvé spolu promluvili v den své promoce. Od toho osudného dne se na den přesně každý rok setkávají, řeknou si veškeré novinky a druhý den ráno se vydají svou vlastní cestou. Seriál je natočen podle stejnojmenného světového bestselleru Davida Nichollse.

Hodnocení na ČSFD: 81 %

Průvody

Minako se jednoho dne probudí na pláži zasypané sutinami. Zatímco pátrá po svém zmizelém synkovi Ryovi, narazí na různorodou skupinku, do které patří například mladík jménem Akira, bývalý člen jakuzy Shori a filmový producent Michael. Brzy si uvědomí šokující pravdu, že zemřela. Její noví společníci stejně jako ona uvízli mezi dvěma světy a nemohou se posunout dál kvůli nedořešeným záležitostem se svými živými blízkými. Překvapená Minako se nejprve snaží tuto nemilou realitu přijmout, ale pak se připojí k měsíčnímu průvodu. Při této události mrtví hledají lidi, které chtějí znovu spatřit. Cestou se dozvídá více o svých zesnulých společnících a jejich osudech.

Hodnocení na ČSFD: 80 %

Vražedný paradox

Tenhle jihokorejský seriál mnoho diváků přehlédlo, ale ti, kteří ho viděli, si ho oblíbili. Lee Tang je obyčejný vysokoškolský student, který po večerech pracuje v samoobsluze. Když se dostane do sporu se zákazníkem, nevědomky se rozmáchne kladivem a zabije ho. Samozřejmě ho pak zaplaví výčitky svědomí a strach. Jenže jednoho dne zjistí, že člověk, kterého zabil, byl sériový vrah, po kterém policie pátrá už čtyři roky. Posléze si uvědomí, že má nadpřirozenou schopnost identifikovat zlo a rozhodne se toho využít. Postupně se tak z mladého kluka sám mění na zločince.

Hodnocení na ČSFD: 78 %

Avatar: Legenda o Aangovi

Ve světě, v němž se příběhy odehrávají, je civilizace rozdělena na čtyři samostatné národy. Tyto národy, které jsou pojmenovány podle živlů, se nazývají: Království země, Vzdušní nomádi, Vodní kmeny a Národ ohně. V každém národě může pouze pár vyvolených používat svůj živel. Jediným, kdo dokáže ovládat všechny čtyři živly, je Avatar. Novým Avatarem je Aang. Po stoletém spánku je probuzen Katarou a Sokkou z Vodního kmene, kteří se s ním vydají na dobrodružnou cestu za nastolením harmonie mezi národy a společně bojují proti Národu ohně, který chce ovládnou celý svět.

Hodnocení na ČSFD: 75 %

Zdroje: Netflix, ČSFD, Výběr redakce

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.