Dobrodružný fantasy snímek dobývá Netflix. Neuvěřitelně napěchovaný nářez s vtipem, říkají o něm diváci

Eva Lenská
Foto: Paramount Pictures

Netflix okamžitě po uvedení dobyl dobrodružný fantasy snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) z roku 2023. Film, ve kterém si zahrál i Regé-Jean Page z Bridgertonových, momentálně kraluje TOP 10 nejsledovanějších filmů. Určitě potěší celou vaši rodinu a navíc má skvostné hodnocení.

O čem je film Dungeons & Dragons: Čest zlodějů?

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou tlupou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho prostě ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které člověk prakticky neustále strká hlavu do oprátky, takže ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí se dominový efekt, který může otřást celým světem.

ČTĚTE TAKÉ: Další česká komedie chce ovládnout Netflix. Není to sice žádná sláva, i tak je Život pro samouky nadprůměrem ve svém žánru

Foto: Paramount Pictures

Edgin je sice tak trochu neřád, avšak pořád má v sobě kousek cti, tudíž se rozhodne napravit, co spískal. Jelikož proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kámoš Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň maličkou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry Dračí doupě, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis).

Hodnocení snímku Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Povedený fantasy snímek mají na svědomí John Francis Daley, Jonathan Goldstein a Michael Gilio. Ti do vynikajícího dobrodružného kousku zařadili také dostatek slovního i situačního humoru. Diváci to ocenili zejména na ČSFD, kde si film vysloužil krásné hodnocení 80 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Film, ze kterého bylo divákům zle a prchali ze sálu, nebo válečné drama s Kate Winslet aneb Na co v říjnu do kina

Co se na snímku divákům líbilo? „Dokonalé souznění fantasy a komedie. Takové, jakých za ta léta vzniklo prachbídně málo. Navíc s absolutním odkazem na legendární počítačové hry jako Baldur´s Gate… Neuvěřitelně napěchovaný nářez, který ale nevyzní do prázdna. Naopak vám ty postavy dokonale sednou a budete si užívat jednu z nejfantastičtějších filmových jízd posledních několika let,“ napsal jeden z nich.

„Výborná věc! Vtipy, triky, zvraty, všechno funguje dokonale. Inteligentní scénář a přesná režie Daleyho a Goldsteina je podpořená skvělými hereckými výkony. Loupení, zkoumání, zachraňování i souboje jsou pojaty s neskutečným vtipem a invencí. Balfeho hudba špičková. Evergreen, po kterém se dá sáhnout prakticky kdykoliv a už teď se těším, až ho uvidím znovu,“ doplnil další.

NAPSALI JSME TAKÉ: Apokalyptické sci-fi o smrtícím sněhu dorazí na Netflix. Trailer k Eternautovi vypadá naprosto epicky

„Moderní hravé fantasy, které má snad všechno, co si může i trošku náročnější divák přát. Výborná skvadra herců, spousta humoru, přehršel originality a hlavně i přes vtipnost nejsou film nebo postavy v něm hloupé a používají mozek. Snímek je vizuálně nápaditý, akce je zábavná, některé nápady jsou vážně skvělé a celkově film a jeho zápletka fungují téměř bezchybně,“ uvedl další nadšený divák, který nezapomněl poznamenat, že by uvítal pokračování.

Fantasy snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je na Netflixu dostupný od 29. září a rozhodně patří k těm kouskům, které byste si neměli nechat ujít.

Zdroj: CinemArt, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.