Září na Netflixu: Napínavé krimi s Nicole Kidman, od kterého se nebudete moct odtrhnout, nebo nástupci Dahmera

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Září už klepe na dveře, což znamená, že je pravý čas na to, abychom se podívali na nadcházející novinky. Jako každý měsíc jich bude opravdu požehnaně. Nejenom, že diváky čeká očekávaný true crime kousek o vraždících bratrech, ale také oscarová Nicole Kidmann coby nadcházející tchýně v dramatické minisérii podezřelá z vraždy. Nelze opomenout ani nové díly Emily v Paříži nebo nejlepší dokument o Apollu 13, který kdy vznikl.

Na začátku září Netflix uvedením druhé půlky čtvrté řady potěší fanoušky oblíbeného seriálu Emily v Paříži. V nových dílech módní hvězdě konečně vstoupí do cesty slibovaný Marcello, jehož ztvárnění se ujal italský herec Eugenio Franceschini. Popletenou hlavu nebude mít pouze Emily, protože románek mezi liberální autorkou podcastu a rabínem vypukne i v komediálním seriálu Tohle nikdo nechce. Na své si přijdou i milovníci nejrůznějších reality show, kteří můžou očekávat nové řady úspěšných hitů jako Makléři z Hollywoodu, The Circle – USA a Outlast.

Závěrem měsíce diváky do kolen dostane americká dramatická minisérie Svatba roku, ve které zazáří Nicole Kidman, Liev Schreiber a Dakota Fanning. Jak už název zářijové novinky napovídá, vše se v ní bude točit okolo velkolepé svatby. Bujaré veselí ovšem naruší nalezená mrtvola na pláži, což až moc odpovídá něčemu, co nadcházející tchýně napsala v jedné ze svých knih. Ve stínu svatby bude zahájeno vyšetřování, v němž jsou všichni budoucí příbuzní nevěsty podezřelými.

Po zklamání, které za sebou zanechal Rebel Moon, Netflix umožní Zacku Snyderovi vylepšit si reputaci animovaným seriálem Zkáza bohů. Pokud by se kousku, který bude pojednávat o zakázané lásce krále smrtelníků Leifa a houževnaté bojovnice Sigrid, dařilo, možná by streamovací gigant dal znovu šanci pokračování zombie filmu Armáda mrtvých. Téma seriálu není špatné a už několikrát jsme se mohli přesvědčit, že diváky kousky, v nichž některý z bohů rozpoutá peklo a ostatní se mu za to chtějí pomstít, baví.

Po neuvěřitelném hitu Dahmer přichází na Netflix další monstra. Tentokrát v novém true crime dramatu Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových bude zpracováno vražedné řádění nechvalně proslulých bratrů. V roce 1989 zastřelili své rodiče brokovnicí a následně začali rozhazovat vysoké částky za luxusní věci. Dodnes se neví, jestli sourozenci vraždili kvůli penězům.

PSALI JSME TAKÉ: FILMOVÁ NOVINKA O JEDNOM Z NEJZNÁMĚJŠÍCH ČESKÝCH VRAHŮ MÍŘÍ NA NETFLIX. LESNÍ VRAH MÁ PODLE DIVÁKŮ NEVYUŽITÝ POTENCIÁL

Z filmů se můžete těšit na dva kousky, které se budou odehrávat v hudebním světě. V Disco, Ibiza, Locomía se parta kamarádů z výstřední kapely proslaví na Ibize a v Technoboys se chlapecká skupina opět dostane na výsluní. Proti zkorumpovaným strážcům zákona bude bývalý mariňák bojovat v dramatu Rebel Ridge a záhadná zmizení dětí v dillíském sektoru dostane v indickém thrilleru Sektor 36 na starosti úplatný policista. Bude si muset s vyšetřováním opravdu pospíšit, protože pachatelem není nikdo jiný než sériový vrah.

Bez povšimnutí bychom neměli nechat dystopické sci-fi Oškliví, v němž vládnou vynucené standardy krásy. Ošklivosti se dospívající totiž zbaví podstoupením operace v dosažených šestnácti letech. Kluci z rezervace budou podle starodávných indiánských tradic hrát basket ve filmu Rez Ball. V neposlední řadě se můžete těšit na dojemné drama Jeho tři dcery, v němž se po dlouhých letech sejdou sestry v bytě svého umírajícího otce. Z filmů stojí za zmínku ještě drama Boxer, ve kterém bude zpracován příběh nadějného bojovníka, jenž uteče se svou manželkou z komunistického Polska.

Netflix v září samozřejmě nezapomněl na dokumenty. Očekávat můžete kousky jako Apollo 13: Boj o přežití a Ángel Di María: Prolomená kletba. Své diváky si určitě také najdou nevšední dokumenty Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese nebo Will a Harper. Konkrétně v této novince Willův kamarád projde tranzicí.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.