8 novinek, které tento týden vyšly na Netflixu: Novodobé Prcičky, thriller plný temné atmosféry nebo hororová analogie Úterý hrůzy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V tomto týdnu si pro nás Netflix opět připravil mnoho novinek. Na své si přijdou nejenom milovníci zajímavých dokumentů a bláznivých komedií, ale i hororových příběhů vycházejících ze skutečnosti. Přehlédnout byste neměli ani temný mysteriózní thriller plný záhad a kriminální kousek o vyšetřování sériových vražd.

Neslýchané: Vražda Aira McNaira (Untold: The Murder of Air McNair)

Pokračování úspěšné dokumentární série mapuje brutální vraždu bývalého zadáka Tennessee Titans, ke které došlo v červenci 2009. V časných ranních hodinách byl Steve McNair nalezen ve svém bytě v Nashvillu, kde zemřel na následky mnohačetných střelných zranění. Policie tehdy uvedla, že vysloužilý quarterback se stal obětí vraždy, kterou spáchala jeho dvacetiletá přítelkyně, jež následně zbraň obrátila proti sobě. Ačkoli policie měla o případu okamžitě jasno, v průběhu let vyšlo najevo mnoho nejasností poukazujících na její pochybení.

Čtěte více zde.

Úterý hrůzy: Extrém (Terror Tuesday: Extreme)

Thajskou novinku by neměli přehlédnout hororoví nadšenci. Jelikož se Netflix rád vyžívá v projektech založených na skutečných příbězích, tentokrát si pro své uživatele připravil antologii, ze které jde mráz po zádech. V osmi epizodách jsou představovány skutečné životní zkušenosti posluchačů rozhlasového pořadu Angkhan Khlumpong (Úterý hrůzy), prostřednictvím kterých se diváci ponoří do různých aspektů strachu.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: MRAZIVÝ SERIÁL, KTERÝ BUDETE S NAPĚTÍM SLEDOVAT AŽ DO KONCE, UKAZUJE HRŮZY SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU. NETFLIX VYDÁ NOVINKU IC 814: ÚNOS DO KANDAHÁRU

Nice Girls

Francouzská bláznivá letní komedie je plná hádek, rvaček a přestřelek. Neohrožená Léo, která se považuje za nejlepší policistku na francouzské Riviéře, se jednoho dne dozví, že její blízký kolega byl zavražděn . Přestože je pevně rozhodnuta zjistit pravdu, její šéfka má jiný názor a případ svěří německému superpoldovi. K překvapení naštvané Léo nedorazí nějaký „tupý nýmand“ v obleku, ale dobře vycvičená živelná kráska. Obě dámy jsou tvrdohlavé a mají svou hlavu. Přesto jsou nuceny spolupracovat a odvrátit tak blížící se pohromu. I když popis této komedie může znít celkem dobře, hodnocení už bohužel tak příznivá nejsou. Na ČSFD si Nice Girls vysloužili pár dní po vydání jen 23 %.

Čtěte více zde.

Zase 15 (Back to 15) – 3. řada

Také byste si přáli znovu prožívat svá dospívající léta, ale s vědomostmi, které máte nyní? Přesně tohle prožívá hrdinka brazilského komediálního seriálu, jehož poslední řada právě vstoupila na Netflix. Nejprve jsme mohli sledovat, jak byla 30letá žena prostřednictvím svého blogu z mládí přenesena do doby, kdy jí bylo pouhých patnáct. Postupem času se v závěrečné řadě dopracovala k tomu, aby ona a její parta přátel opustili střední. Po závadě na sociální síti Floguinho je však vržena do jiné minulosti, kde jí je osmnáct a je studentkou univerzity výtvarného umění.

Okrsek GG (GG Precinct)

Nový kriminální komediální seriál sleduje naprosto nespolehlivou a komicky neschopnou policejní jednotku, která musí vyřešit sérii podivných vražd spojených s čínskými idiomy. Členové policejního týmu, kteří disponují výraznými osobnostmi a rozdílnými dovednostmi, předpokládají, že každý, kdo idiomy zneužívá, se potencionálně může stát obětí. Závod v řešení smrtících hádanek sériového vraha může začít.

Tajný život orangutanů (Secret Lives of Orangutans)

Dokumentární snímek vyprávěný Davidem Attenboroughem sleduje pozoruhodnou skupinu orangutanů v nedotčené džungli na Sumatře. V centru tohoto příběhu je osmiletá Eden, kterou čeká nejtěžší okamžik jejího života.

Ticho po pěšině (The Frog)

Ani v tomto týdnu se neobejdeme bez jihokorejské novinky, kterou je tentokrát mysteriózní thriller plný temné atmosféry. Jeon Young-Ha provozuje hluboko v lesích motel. Jeho poklidný život je narušen příchodem záhadné ženy, která něco ví o minulosti domu. V roce 2000 vlastnil tehdejší rekreační chatu muž, který v ní bydlel se svou rodinou. V létě se však něco událo a on o všechno přišel. Úkolem nové náčelnice místní policejní stanice je nejenom sledovat nového majitele domu, ale zároveň zjistit, co se tehdy vlastně stalo.

Čtěte více zde.

PSALI JSME TAKÉ: NEJTOXIČTĚJŠÍ SERIÁL NETFLIXU ČEKÁ EPICKÝ ZÁVĚR. PÁTÁ ŘADA SERIÁLU TY BUDE PLNÁ NOVÝCH POSTAV VČETNĚ HVĚZDY ZE SOBÍKA

Ucha (Incoming)

Potrhlá americká komedie vypráví příběh čtyř prváků, kteří si hodlají pořádně užít středoškolský večírek. Jelikož se takové akce neobejdou bez alkoholu, drog, sexu, vulgarit a bláznivých situací, čekají je mnohé „poprvé“. Vzhledem k obsahu filmu připomínajícího kultovní Prci Prci Prcičky se novinka pyšní hodnocením R, což znamená, že kdyby se snímek promítal v kinech, mládež ho smí zhlédnout pouze v doprovodu dospělé osoby.

Čtěte více zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, About.Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.