Třetí řada úspěšného krimi seriálu Advokát se blíží. Netflix se snaží navnadit diváky novými záběry

Eva Lenská
Foto: Lara Solanki/Netflix

Seriálů z právnického prostředí není nikdy dost a oblíbený Advokát (The Lincoln Lawyer) bude brzy zpět. Netflix již zveřejnil datum premiéry třetí řady a nyní vydal i první fotografie, které mají diváky nalákat na další případy neobyčejného advokáta Mickeyho Hallera.

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) není jako ostatní právníci. Tento sympaťák si udělal advokátní kancelář ze zadního sedadla svého Lincolnu a řeší ty největší případy v celém Los Angeles. Zatím se mu to daří, divákům se líbí a Netflix mu stále dává zelenou. Není divu, že si Advokát vysloužil na Kinoboxu krásné hodnocení 66 %.

ČTĚTE TAKÉ: FILMOVÝ ZÁŽITEK ROKU, KTERÝ VZNIKAL DLOUHÝCH 10 LET, SE BLÍŽÍ. AMERIKÁNKA DORAZÍ DO KIN UŽ V ZÁŘÍ

Na co se ale můžeme těšit? Třetí řada bude mít deset epizod a děj bude vycházet z knihy Bohové viny od amerického spisovatele Michaela Connellyho. Pokud se filmaři budou držet předlohy, měli bychom se dočkat případu vraždy Hallerovy bývalé klientky Glorie, která se živila prostitucí. Mickey bude obhajovat člověka, jenž byl z vraždy obviněn, ale podle všeho je nevinný.

„I když je třetí řada seriálu založena na románu Michaela Connellyho Bohové viny, rozhodli jsme se, že zábavným a dojemným způsobem, jak do ní vstoupit, bude retrospektivní sekvence, která nám přiblíží, jak se z Mickeyho Hallera stal Mickey Haller — nejen brilantní obhájce, ale i manžel, otec a člověk, kterým se stal,“ uvedli scenáristé a výkonní producenti Ted Humphrey a Dailyn Rodriguez.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KONEČNĚ POŘÁDNÝ AKČŇÁK: NA NETFLIX DORAZÍ NOVÁ KOREJSKÁ AKČNÍ KOMEDIE S HROMADOU LUXUSNÍCH BITEK

„V knize nejsou žádné srovnatelné flashbacky, takže jsme vymysleli něco, co by zároveň sloužilo jako vhodný úvod do příběhu, a to jak po dějové, tak i po emocionální stránce. Záběry na mladého Mickeyho, jak končí se surfováním před dnem, který mu změní život v práci, a také jak se tulí na gauči ke své ženě Maggie poté, co uložil do postele jejich malou dceru Hayley, vycházejí ze dvou připravených flashbackových scén, které dokreslují první epizodu a posouvají nás do zbytku třetí řady,“ dodali.

Kromě Manuela Garcii-Rulfa se vrátí také Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson a Yaya DaCosta. Objeví se však i Neve Campbell, Merrin Dungey, Elliott Gould, Devon Graye, Michael Irby, Maisie Klompus, Allyn Moriyon, Wolé Parks, John Pirruccello, Fiona Rene, Philip Anthony-Rodriguez, Jon Tenney a Krista Warner.

Třetí řada seriálu Advokát bude mít na Netflixu premiéru 17. října.

Zdroj: Deadline, Netflix, Databáze knih

Hodnocení na Kinoboxu: 66 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.