Představiteli Erica změnil seriál Sexuální výchova život. Před premiérou 4. řady promluvil o svých kostlivcích ve skříni

Eva Lenská
Foto: Sam Taylor/Netflix

Blíží se premiéra čtvrté a zároveň poslední řady oblíbeného seriálu Sexuální výchova (Sex Education), který bude mnohým fanouškům neskutečně chybět. Ncuti Gatwa, jenž ztvárnil Otisova kamaráda Erica Effionga, bude mít na seriál, který s vtipem zkoumá sex i vztahy, jen dobré vzpomínky. Role mu totiž změnila život. A v jakém smyslu?

Třicetiletý herec Ncuti Gatwa se ještě před premiérou 4. řady Sexuální výchovy zamyslel nad tím, jak mu role Erica pomohla k uzdravení. „Smekám před scénáristkou Laurie Nunn za to, že dala tomuto černošskému gayovi různé odstíny barev a darovala ho světu,“ řekl. „Je tak divoký a nestydatý. Pro mě to bylo přímo ozdravné a pro ostatní lidi zase skvělé proto, že se v něm mohli vidět. Naučilo mě to, jak je dobré vyobrazení důležité: je tak mocné a potřebné.“

Dále promluvil o tom, že se identifikuje jako queer a je součástí LGBTQ+ komunity, stejně jako jeho postava v seriálu. Také přiznal, že mu seriál pomohl pochopit mnoho věcí o sobě samém.

ČTĚTE TAKÉ: Vtipná dobová komedie Netflixu vás naučí umění svádění a milování

Foto: Samuel Taylor/Netflix

„Odstranil jsem spoustu internalizované nenávisti, kterou jsem měl v sobě. Celý život jsem zažíval rasismus, a i když jsem si vždycky věřil a vždycky jsem věděl, že rasisté jsou hloupí a nevzdělaní, asi to zkreslilo můj pohled na fungování světa,“ vysvětlil. „Nutí vás to myslet si, že každý má podobný názor a vy s tím budete muset neustále bojovat. Jenže pak zjistíte, že ne. Že si můžete najít svůj kmen, své lidi,“ dodal.

Herec, který se narodil ve Rwandě a studoval herectví ve skotském Glasgow, se nedávno objevil v trháku Barbie coby jeden z Kenů. Kromě toho dostal velkou příležitost zahrát si patnáctého Doktora ve 14. řadě kultovního britského sci-fi seriálu Doctor Who.

Poslední, tedy 4. řada, Sexuální výchovy bude mít na Netflixu premiéru 21. září. 

Zdroj: Elle, Deadline, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.