Nejtoxičtější seriál Netflixu čeká epický závěr. Pátá řada seriálu TY bude plná nových postav včetně hvězdy ze Sobíka

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Konečně se blížíme do finále nejtoxičtějšího seriálu Netflixu. Ačkoliv má Joe Goldberg po celém světě mnoho fanoušků, poslední řada TY (You) se nedočkala tolika pozitivních recenzí, jako tomu bylo v případě těch předchozích. Není tedy divu, že se streamovací gigant rozhodl krvavému příběhu nebezpečného chlapíka hledajícího „dokonalou ženu” dopřát poslední kapitolu.

Ačkoli se zdálo, že čtvrtá řada thrilleru TY, který je tu s diváky už od roku 2018 a na Kinoboxu se těší skvělému hodnocení 81 %, je už poslední, seriál byl překvapivě obnoven. Už od začátku se tento populární kousek točí kolem chlapíka jménem Joe, jenž hledá svoji vysněnou partnerku.

Nejprve ji viděl v Candace, což jak víme, dopadlo špatně. Pak následovala Beck a opět špatný konec. Naděje svitla v momentě, kdy potkal Love Quinn, u které si myslel, že se může konečně usadit. Z jeho vysněné ženy se ovšem vyklubala nemilosrdná vražedkyně, místy dokonce nebezpečnější než Joe. Na řadu proto přišla Marienne, ale vztahu velmi rychle zabránila právě Love.

Ve čtvrté řadě se na scéně objevila Kate, které Joe prozradil svoji vraždící minulost. Jeho temnou stránku se rozhodla přehlížet a přijmout ho takového, jaký je. Závěrem čtyřky to vypadá, že si Joe konečně může vydechnout a díky zdrojům, které mu poskytla bohatá Kate, začít s čistým štítem. Pod svým pravým jménem se s ní vrací do New Yorku, na místo, kde jeho krvavé šílenství započalo, a otevírá si vlastní knihkupectví.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 3 DŮVODY, PROČ BY 5. SÉRIE SERIÁLU TY NIKDY NEMĚLA VZNIKNOUT 

Téměř pět měsíců poté, co se v New Yorku začala natáčet pátá řada thrilleru, herec Penn Badgley (Joe Goldberg) sdílel video, ve kterém oznámil poslední natáčecí den. Máme tedy velkou šanci na to, že se závěru TY dočkáme ještě letos nebo začátkem příštího roku. Předtím si pojďme zopakovat, co o pětce zatím víme.

@iampennbadgley

That’s a wrap on Joe Goldberg @Jools Lebron

♬ original sound – Penn Badgley

Netflix se ve větší míře snaží informace o páté řadě držet pod pokličkou. Víme však, že se můžeme těšit na Joeovu novou rozvětvenou rodinu. Griffin Matthews byl obsazen do role loajálního bratra Kate a Anna Camp se zhostí dvojrole identických dvojčat a sester Kate.

Jako Raegan bude prohnanou ředitelkou společnosti Lockwood Corp, která touží po vrcholu a rozdrtí každého, kdo jí stojí v cestě, ať už jde o protivníka anebo člena rodiny. Naopak jako Maddie bude třikrát rozvedenou dámou, která pod lehkomyslnou fasádou skrývá pravou tvář mistrného manipulátora. V neposlední řadě tady máme Madeline Brewer, která Joea přiměje přehodnotit jeho život s Kate.

V Joeově minulosti je mnoho neuzavřených záležitostí, které napovídají, že psychopata někdy doženou. Z první řady tu máme například falešně obviněného doktora a z dvojky třeba osiřelou Elle. V tuto chvíli se nedá říci, která z Joeových přeživších obětí se v poslední řadě vrátí do hry, aby se postarala o jeho pád.

PSALI JSME TAKÉ: NEJTOXIČTĚJŠÍ SERIÁL NETFLIXU BUDE NADOBRO KONČIT, ALE LÁKÁ NA NEZAPOMENUTELNÝ ZÁVĚR

Z toho mála, co o pětce prozradil Netflix, víme, že Joe bude v závěrečných dílech čelit novému protivníkovi. I když stále není jasné, kdo by tímto nepřítelem mohl být, zdá se velice pravděpodobné, že to bude někdo z řad orgánů činných v trestním řízení. Přeci jenom Joea provází nekonečná řada zločinů.

Závěrem července navíc bylo oznámeno, že Nava Mau, která byla nedávno nominována na cenu Emmy za ztvárnění Teri v seriálu Sobík, se připojuje k obsazení pětky jako detektiv Marquez.

Nesmíme ovšem zapomínat na postavu Bronte, kterou ztvární Madeline Brewer. Joe se totiž stane majitelem knihkupectví, kde se seznámil s Beck, a postava Bronte je popisována jako ambiciózní spisovatelka. Její láska k literatuře v něm tak podněcuje nostalgii po jeho bývalém já, a mohla by se tedy stát objektem jeho touhy.

Bylo by skvělé sledovat, jak se jeho nová láska postará o to, aby byl dopaden. Ať už jeho protivníkem bude detektiv Marquez, Bronte anebo Kate, jež by mohla žárlit, nesmíme zapomínat na to, že Joe je padouch a zaslouží si být za své zločiny potrestán.

A na závěr vyvstává ještě jedna otázka – je Love opravdu mrtvá?

Zdroje: Tudum, ScreenRant, Deadline, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.