7 výborných seriálů ze školního prostředí na Netflixu. Nechybí lechtivá témata, LGBT tematika ani záhadné zločiny

Eva Lenská
Foto: Netflix

Prázdniny utekly jako voda, do školy se asi nikomu moc nechce, tak by to chtělo něco na zlepšení nálady. Například nějaký dobrý seriál ze školního prostředí. Našli jsme jich na Netflixu hned několik a doufáme, že vám alespoň jeden z nich zpříjemní dlouhý školní rok.

Škola zlomených srdcí (Heartbreak High)

Zápletka předělávky z 90. let se točí kolem středoškolačky Amerie, která se stane vyvrhelem, když vyjde najevo, že vytvořila mapu mapující všechny školní lásky a vztahy. A jelikož sex táhne a zajímá všechny bez ohledu na věk, rasu a pohlaví, škola se zaměří na to, aby studenty v tomto ohledu náležitě vzdělala. Nutí je tedy zapojit se do programu sexuální gramotnosti.

A co chudák zmíněná Amerie? Ta si najde nové kamarády, autistku Quinni a nebinárního Jihoafričana Darrena, díky nimž si napraví reputaci. Kromě toho se bude muset vypořádat s milostnými problémy a zlomeným srdcem. Na Netflixu jsou aktuálně 2 řady.

Škola zlomených srdcí má na Kinoboxu hodnocení 56 %.

ČTĚTE TAKÉ: TŘETÍ ŘADA ÚSPĚŠNÉHO KRIMI SERIÁLU ADVOKÁT SE BLÍŽÍ. NETFLIX SE SNAŽÍ NAVNADIT DIVÁKY NOVÝMI ZÁBĚRY

Srdcerváči (Heartstopper)

Dva teenageři chodí na stejnou chlapeckou školu. Přemýšlivý Charlie je občas nervák a netají se tím, že je gay. Nick je veselý hráč ragby s měkkým srdcem. Jednoho dne skončí oba v jedné lavici, čímž započne jejich přátelství, které však postupně přerůstá v lásku. Ačkoliv si Charlie zprvu myslí, že nemá u Nicka šanci, láska funguje překvapivými způsoby, a čas od času dokáže tedy i pořádně překvapit. Na Netflixu jsou aktuálně 2 řady a 3. řada bude mít premiéru 3. října.

Srdcerváči mají na Kinoboxu hodnocení 78 %

Všechno hned (Everything Now)

Šestnáctiletá Mia se po dlouhém boji s anorexií vrací do školy a nestačí se divit. Za sedm měsíců, které strávila v psychiatrické léčebně, se její spolužáci změnili a posunuli dál. Všichni načerpali plno nových zkušeností, které ona zatím neměla šanci poznat. Má proto pocit, že jí ujel vlak. Ráda by zameškaný čas dohnala, proto si sepíše seznam věcí, které by měla každá náctiletá holka prožít. Spolu se svými třemi nejlepšími přáteli a novou velkou láskou se vrhá po hlavě do světa randění, večírků, prvních polibků i sexuálních zážitků a brzy zjišťuje, že ne všechno se dá v životě naplánovat.

Všechno hned má na Kinoboxu hodnocení 40 %.

Sexuální výchova (Sex Education)

Jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších seriálů na Netflixu pojednává o středoškolském outsiderovi Otisovi, který se příliš nezajímá o sex, přestože je jeho matka sexuální terapeutka. Jednoho dne ale náhodou pomůže školnímu tyranovi, který se mu svěří se svými sexuálními neúspěchy. Otis nakonec po naléhání své spolužačky Maeve, do níž je tajně zamilovaný, rozjede tajnou sexuální poradnu. Zde studentům radí, jak vyřešit sexuální problémy, a v této oblasti je také vzdělává. Na Netflixu jsou 4 řady.

Sexuální výchova má na Kinoboxu hodnocení 84 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: DALŠÍ ČESKÁ KOMEDIE OVLÁDLA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ ALE VYKRESLUJE MUŽE JAKO SMRADLAVÁ PRASATA A ŽENY JAKO JEDNODUCHÉ PIPKY

Hierarchie (Hierarchy)

Vstupte do chodeb střední školy Jooshin, kde bohatství a postavení jsou vším a kde se za každým rohem skrývá nějaké tajemství. Tato nejprestižnější škola v Jižní Koreji byla založena konglomerátem Jooshin Group. Rozhodně tam nemůže chodit každý. O tom, kdo bude žákem, je často rozhodnuto už při narození. Je to svět, v němž děti boháčů vládnou svými penězi a společenským postavením.

Na první pohled kraluje ve škole Jooshin zákon a pořádek. Pod povrchem to však pořádně vře. Zejména ve chvíli, kdy přijde nový student. Stipendista Kang Ha má čistý a nevinný úsměv, ale skrývá tajemství. Díky němu se pevný a neochvějný svět školy začíná hroutit. Co způsobí záhadná smrt a odvážné činy, které ohrožují zavedený řád? Tragédii?

Hierarchie má na Kinoboxu hodnocení 40 %.

Můj život s Walterovic kluky (My Life with the Walter Boys)

Patnáctiletá Jackie Howard poté, co při tragické nehodě ztratila rodinu, opouští privilegovaný a řádný život v New Yorku a stěhuje se na venkov, aby byla se svojí opatrovnicí, nejlepší přítelkyní matky Katherine, která se svým manželem Georgem vychovává deset dětí. Zatímco se Jackie zabydluje v novém chaotickém venkovském domově, je odhodlaná se soustředit na svůj sen dostat se na Princeton.

Přitom si láme hlavu s city ke dvěma velmi odlišným bratrům Walterovým, spolehlivému knihomolovi Alexovi a tajemnému a utrápenému Coleovi. Jak se Jackie snaží proplouvat novým životem, hrozí, že emoce a napětí, které se snaží popírat, všechno zkazí. Podaří se jí zůstat věrná sama sobě, a přesto najít lásku?

Můj život s Walterovic kluky má na Kinoboxu hodnocení 48 %.

Elita (Elite)

Místem dění jednoho z nejlepších španělských seriálů na Netflixu, o jehož produkci se stará sám streamovací gigant, je exkluzivní soukromá škola v Madridu, na kterou nastupují tři studenti z dělnické třídy. Protože mezi svými vrstevníky řádně vyčnívají, dochází mezi nimi ke střetu, což nakonec vyústí ve vraždu. Nechybí složitě propletené milostné vztahy, záhadné zločiny a temná tajemství. Seriál má na Netflixu osm řad, které jsou plné explicitních scén.

Elita má na Kinoboxu hodnocení 67 %.

NAPSALI JSME TAKÉ: NOVÝ SEVERSKÝ SERIÁL OD TVŮRCŮ ÚSPĚŠNÉHO LILYHAMMERU MÍŘÍ NA NETFLIX: OSTROV MILIARDÁŘŮ MÁ POŘÁDNĚ NAŠLAPANÝ TRAILER

Zdroje: Netflix, Kinobox, What’s on Netflix, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.