Naprosto dokonalý seriál, chválí diváci politické drama Diplomatické vztahy. Druhá řada dorazí ještě letos

Foto: Netflix

V dubnu minulého roku na Netflix dorazilo politické drama Diplomatické vztahy (The Diplomat), které se okamžitě probojovalo do tabulky desítky nejsledovanějších titulů na Netflixu. Diváci si seriál zamilovali a nyní se konečně dočkají druhé řady. Ta dorazí už v říjnu.

Drama od Deborah Cahn Diplomatické vztahy dorazilo na Netflix ve 20. dubna 2023 a okamžitě se tehdy vyšplhalo na první místo v globální TOP 10 nejsledovanějších seriálů. Do popředí se dostalo i v Česku. Mnoho diváků Diplomatické vztahy srovnávalo s oblíbeným dramatickým seriálem taktéž od Deborah Cahn – Západní křídlo (The West Wing), který vycházel mezi lety 1999 a 2006. O tom, že si seriál diváci oblíbili, svědčí i hodnocení na Kinoboxu, kde mají Diplomatické vztahy 59 %.

Skvělé obsazení. Už mě chytil. Jak říkají recenze, moderní drama kvality Západního křídla,“ napsal tehdy o první řadě seriálu na Twitteru jeden z diváků. „Diplomatické vztahy je naprosto dokonalý seriál. Takový mi chyběl, toužila jsem po ně, a konečně je tady. Ale má jen 8 epizod,“ píše další a dodává, že ho doporučuje všem fanouškům Západního křídla.

Jelikož měl seriál otevřený konec, nemohli se diváci dočkat druhé řady. Netflix prosby konečně vyslyšel a dnes oznámil, že dorazí ještě letos. Těšit se na ni můžeme už 31. října 2024.

V první sezóně seriálu Diplomatické vztahy je Kate Wyler (Keri Russell) zkušená důstojnice zahraniční služby, která se cítí lépe v krizové zóně než v prostředí vyšší společnosti. Chystá se nastoupit na další post v Afghánistánu, když se ozve Bílý dům se změnou rozkazů a pošle ji do Londýna jako velvyslankyni USA ve Spojeném království. Není to zákulisní svět, v němž by se dařilo, ale vzhledem k tomu, že na jednom kontinentu se schyluje k válce a na druhém vře, budou její schopnosti potřeba.

Kate musí zažehnávat mezinárodní krize, uzavírat strategická spojenectví v Londýně a přizpůsobit se svému novému místu v centru pozornosti – to vše při snaze přežít manželství s kolegou, kariérním diplomatem a charismatickou politickou hvězdou Halem Wylerem (Rufus Sewell). Ten už vyjednal konec několika válek, ale sdílet záři reflektorů s manželkou, která byla dlouho ve stínu, by mohla být jeho dosud nejnáročnější mise.

V tomto politickém dramatu s vysokými sázkami se do popředí dostává překonávání a trýznění dlouhodobých vztahů mezi zeměmi a lidmi. „První řada skončila tím, že si Kate uvědomila, že útok na britskou válečnou loď, která ji přivezla do Spojeného království, nebyl dílem nepřátelského národa – byl to britský premiér. Teď to musí dokázat,“ říká pro Tudum Debora Cahn.

A to není vše, s čím se Kate musí potýkat – je tu také bomba, která vybuchla ve finále 1. řady. „Kateini kolegové a její téměř bývalý manžel se stali obětí politicky motivovaného útoku v Londýně, který si měl na svědomí i několik životů. Manželství, o kterém si myslela, že je u konce, vztah, o kterém si myslela, že začíná… to všechno je teď na kousky,“ dodává tvůrkyně.

V seriálu Diplomatické vztahy dále hrají David Gyasi, Ali Ahn, Rory Kinnear a Ato Essandoh, výkonné producentky Debora Cahn, Janice Williams a Keri Russell. Ve 2. sérii se k hereckému obsazení připojí také Allison Janney v roli viceprezidentky Grace Penn.

The Diplomat. Keri Russell as Kate Wyler
Foto: Alex Bailey/Netflix © 2024

Zdroje: Tudum, tiskové materiály Netflixu, Kinobox, Hodnocení na Twitteru

Hodnocení na Kinoboxu: 59 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.