Gotický hororový seriál Interview s upírem brzy dorazí na Netflix. Podle diváků je lepší než devadesátková verze s Pittem a Cruisem

Eva Pospíchalová
Foto: AMC Network

Interview s upírem zná nejspíš většina lidí jako devadesátkový film, ve kterém hrají Brad Pitt, Tom Cruise a Kirsten Dunst. Dnes už kultovní snímek ztělesňující nádhernou gotiku se po třiceti letech dočkal nové hororové verze, která je méně pohádková a více krvavá.

Seriál Interview s upírem představuje opět hlavní postavu upíra Lestata de Lioncourta (Sam Reid) a Louise de Pointe du Laca (Jacob Anderson). Nové zpracování se však na rozdíl od legendární hollywoodské klasiky pyšní tím, že je více založeno na původní sérii Upíří kroniky od Anne Rice. A producentem je přímo syn spisovatelky.

Téměř sto padesát let starý Louise se v současnosti nachází v Dubaji a vypráví novináři Danielovi Molloyovi (Eric Bogosian) o svém životě. Jaké to bylo v New Orleans na začátku 20. století, jak se Louise stal upírem, jak se zamiloval do svého vraha a setkal s teenagerkou Claudie (Bailey Bass). V průběhu rozhovoru si však skeptický novinář všímá rozdílů v posledním a současném vyprávění.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: OD INTERVIEW S UPÍREM PO STMÍVÁNÍ: 10 FILMŮ O UPÍRECH, KTERÉ SE ŘADÍ MEZI KLASIKU

Ze seriálu Interview s upírem (2022)
Foto: AMC Network

Počínaje rokem 1910 sledujeme Louise, jak se stýká s upírem Lestatem. Dvojici spojuje komplikovaná, dramatická romance, která trvá několik desetiletí a balancuje na hraně morálky a jak lidských, tak upírských tradic. Mysteriózní příběh nás vtáhne do mysli nesmrtelných monster, které se vyrovnávají nejen se svou věčností, konstantním násilným krveprolitím, ale také s dramatickými zvraty a komplikovanými vztahy.

Fantasy seriál získal kladné recenze od kritiků, chvála směřovala ke scénáři, kostýmům, designu, a hereckým výkonům hlavních aktérů. Skrz děj je také možné pozorovat prvky, které nebyly před třemi dekádami v hollywoodském filmu zahrnuty, jako například diskriminace, LGBTQ+ tematika nebo rasismus.

ČTĚTE TAKÉ: HARRY POTTER INCEST A UPÍRSKÉ BDSM VE STMÍVÁNÍ: POPULÁRNÍ FILMY, KTERÉ JSOU VE SKUTEČNOSTI FANFIKCEMI

„Nejsem úplně cílovka téhle upíří love story a knižní předlohu si nikdy nepřečtu, ovšem musím uznat, že tohle seriálové zpracování mě bavilo rozhodně víc než kdysi dávno zpracování filmové. To sice mělo hvězdné obsazení, jinak to ale byla dost nuda a hlavně Pittův sebelítostivý upír mě nebavil vůbec,“ napsal jeden z diváků na ČSFD.

„Jeden z nejlepších seriálový počinů roku 2022. Musím se přiznat, že jsem původně příliš neočekávala, o to větší bylo mé překvapení, jak hluboce mě toto konkrétní zpracování knižních předloh Anne Rice zasáhlo. PS: LGBT tematika není v seriálu ‚na sílu‘, je to přesně dle knižních předloh, které napsala Anne Rice,” okomentovala další divačka.

Společnost AMC Networks získala v roce 2021 práva na osmnáct románů spisovatelky Rice. Rok poté na obrazovky dorazil seriál mapující v prvních dvou sériích první knihu. Třetí série by měla být natočena podle knihy Upír Lestat.

První série o sedmi dílech bude dostupná na Netflixu od 19. srpna.

Zdroje: Wikipedia, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.