Hořký konec pro Elišku a Damiána. Propadák roku se chýlí ke konci s nejhorším výsledkem od svého začátku

Foto: FTV Prima

Seriál Eliška a Damián od začátku vypadal na katastrofu roku. A nakonec se to bohužel vyplnilo. A to nejen s ohledem na to, kolik kritiky schytal od diváků a kritiků, ale i v počtu lidí, kteří ho sledují. Předposlední díl měl zatím nejhorší sledovanost ze všech.

Možná za to může přehnaná televizní kampaň ještě před vydáním, že seriál Eliška a Damián schytává od začátku tolik kritiky, ale svůj podíl mají na celém neúspěchu jistě i herecké výkony, zejména ze strany hlavní aktérky Emmy Smetany.

Je to její první velká role a hned za ni schytala spoustu posměchu i nepěkných komentářů nejen na sociálních sítích. Ovšem očekávat se dalo leccos a Emma měla šanci zazářit, překvapit a přesvědčit nepřejícné publikum, které ji nemá příliš v oblibě, že se mýlí. Bohužel se to nestalo. Ale za neúspěch nemůže jen ona. Ani scénář seriálu není příliš povedený.

Zatím poslední 11. díl měl nejhorší sledovanost za celé trvání vysílání tohoto seriálu. Podle dat z MediaGuru ho vidělo pouhých 226 tisíc diváků, což je ještě horší výsledek, než před dvěma týdny, kdy Elišku a Damiána sledovalo 231 tisíc diváků, a vypadalo to, že hůř už být nemůže.

Příběh s Robertem Urbanem a Emmou Smetanou v hlavních rolích ve sledovanosti opět předběhl Víkend s 270 tisíci diváky i Reportéři ČT s 495 tisíci. Na vrcholu žebříčku pondělní sledovanosti na českých televizních stanicích je aktuálně Octopus České televize s 1,1 milionem diváků. V závěsu za ním se pak drží Kriminálka Anděl.

Ale pozor, alespoň jeden úspěch si může Eliška a Damián přece jen připsat. Hodnocení na ČSFD se z 9 % posunulo na 10. Tak alespoň něco trochu pozitivního.

Jestli je tohle už úplné dno sledovanosti Elišky a Damiána, nebo může být ještě hůř, ukáže poslední díl, který televize Prima odvysílá příští týden v pondělí.

Zdroj: ČSFD, MediaGuru

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.