8 novinek Netflixu uplynulého týdne: Napínavý thriller podle skutečnosti nebo akční nářez s Jessicou Alba

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Přestože už je venku počasí vhodné na grilovací party a trávení volných chvil u vody, můžou diváci rovněž odpočívat i u novinek, které si Netflix připravil. Tentokrát je čeká pořádná polská nálož, reality show plná záhad nebo nábor mezi populární roztleskávačky. Kromě toho streamovací gigant nezapomněl na napínavý thriller nebo anime adaptaci populární manga série.

Záhadologové (Agents of Mystery)

Seznamovacími či dobrodružnými reality show produkční studia diváky zásobují neustále, ale Jihokorejci tentokrát přicházejí s něčím, co bylo populární převážně v minulosti. V nové show se šest známých osobností proměňuje v agenty, kteří se vydávají na děsivá místa, aby pomocí odvahy a intelektu vyšetřovali záhadné případy. Za vznikem novinky stojí chlapík, který se v minulosti postaral o natočení populární soutěžní show Ďáblův plán.

Více čtěte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KVÍZ: VYZNÁTE SE V JIHOKOREJSKÝCH SERIÁLECH? PLNÝ POČET BODŮ ZÍSKAJÍ JEN OPRAVDOVÍ ZNALCI

Černá Barbie (Black Barbie)

Vytáhněte ze skříně růžové kousky, protože v novém dokumentárním snímku Netflix ukáže svět panenek Barbie tak, jak ho nikdo nezná. Prvotní verze dokumentu byla promítána na filmovém a hudebním festivalu SXSW, kde sklidila od kritiků jen samou chválu a vyústila ve 100% hodnocení na Rotten Tomatoes. Novinka pojednává o vlivu tří černošských žen, které se v roce 1980 ve společnosti Mattel postaraly o uvedení průkopnické panenky Barbie. Prostřednictvím nejrůznějších rozhovorů se dozvíme, co vše musely dámy podstoupit, aby vůbec byla černá panenka uvedena na trh.

Více čtěte zde.

Akademie pana Klekse (Kleks Academy/Akademia Pana Kleksa)

Představte si svět, který nezná hranic, jelikož je tvořen neomezenou fantazií a je nakreslen dětskou myslí. Svět, v němž můžete cítit barvu a slyšet její chuť. Přestože tento svět v sobě skrývá neomezené možnosti, má svá pravidla, která platí i na půdě kouzelné univerzity, již vede pan Kleks. Zdánlivě obyčejná holka nedbá pravidel a vydává se na univerzitu hledat svého nezvěstného otce. Novinka s dosud největším letošním polským rozpočtem má potenciál přitáhnout světové publikum. Konečně budeme moct zjistit, zda se jí povede stejně dobře jako polskému kriminálními thrilleru Barvy zla: Červená, který se jednu dobu pohyboval ve světové sledovanosti v TOP 10 na Netflixu.

Zapeklité dědictví (Inheritance/Spadek)

Ve středu na Netflix nevstoupil pouze polský příběh odehrávající se v kouzelném světě, ale i pořádná komedie o zesnulém zazobaném strýčkovi a jeho pošahané rodince. Jelikož byl excentrický vynálezce a moderátor herní show, rozhodl se chamtivé příbuzenstvo po svém skonu svést dohromady pomocí hry. Ti, kterým se hrou podaří projít a vyhrát ji, mohou myslet na to, že jim něco z jeho jmění připadne.

ČTĚTE TAKÉ: POLSKÁ TVORBA NA NETFLIXU: STRHUJÍCÍ KRIMINÁLNÍ THRILLER, ZAJÍMAVÉ FANTASY NEBO PŘÍBĚH DOBRÁKA, KTERÝ SE UCHÝLÍ KE ZLOČINU

Miláčci Ameriky: Roztleskávačky Dallas Cowboys (AMERICA’S SWEETHEARTS: Dallas Cowboys Cheerleaders)

Národním pokladem USA je už více než šedesát let tým tanečnic inspirovaný striptérkou. V roce 1967 na stadionu při fotbalovém zápasu oslňovala přítomné muže obdařená striptérka s krátkou sukní, čehož se rozhodl využít tehdejší manažer týmu, a umožnil tak vznik současné podoby roztleskávaček. V dokumentárním seriálu budeme moct sledovat, jak probíhá nábor do prestižního týmu, následná náročná soustředění a působení přes celou sezónu.

Více čtěte zde.

Gangy Galicie (Gangs of Galicia)

Napínavý thriller, který se točí převážně okolo pomsty, vychází ze skutečného příběhu. Zkušená právnička se v něm přesouvá do malého městečka, kde všem tvrdí, že byla jednoduše znavená prací v přední madridské právnické firmě a rozhodla se proto začít znovu. Nikdo jí to ovšem v místě, kde se každý s každým zná a neututlá se tu žádné tajemství, nevěří. Přitáhne na sebe pozornost i Daniela, jehož otec byl první drogový boss zatčený v městečku. Zatímco navazují vztah, Ana nezapomíná na svůj cíl. Zjistit pravdu o smrti rodiče, který zřejmě mohl za to, že Padín starší aktuálně sedí ve vězení.

Více čtěte zde.

Tvrdá odplata (Trigger Warning)

V novém akčním thrilleru herečka Jessica Alba divákům předvede, že i po dvaceti letech od filmu Sin City – město hříchu umí stále nakopávat zadky. V novince se zhostila role příslušnice speciálních jednotek, která se ze služby v zámoří vrací domů poté, co její otec nečekaně zesnul. Jako nová majitelka rodinného baru se velmi rychle dostává do křížku s násilnickým gangem, což vyústí v podezření, že otec nezemřel přirozenou cestou. Rozhodne se proto pídit po pravdě a nepřátelům předvede, že není žádnou křehkou květinkou.

Více čtěte zde.

PSALI JSME TAKÉ: 20 NEJSLEDOVANĚJŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ DRUHÉ PŮLKY ROKU 2023: VŠEM VYTŘEL ZRAK APOKALYPTICKÝ THRILLER, WEDNESDAY ZAŽÍVÁ POŘÁDNÝ PROPAD

Rising Impact

První anime adaptace slavné stejnojmenné mangy Nakaby Suzukiho má premiéru exkluzivně na Netflixu. Talentovaný třeťák Gawain Nanaumi žije v horách, kde se náhodně setkává s profesionální golfistkou Kiria Nishino. Dozví se od ní, že mu golf umožní odpálit míček dál než jakýkoliv jiný sport. S využitím fyzické síly a bystrých pozorovacích schopností se mu podaří míček odpálit do takové vzdálenosti, že se svým výkonem vyrovná i profesionálům. S pomocí Kirie se zapíše na Akademii Camelot, prestižní školu pro zkušené i začínající golfisty z celého světa. Gaiwan se nejenom chce stát nejlepším profesionálním golfistou na světě, ale odpálit míček co nejdál. V cestě za jeho sny ho čeká mnoho překážek.

Zdroje: Netflix, Netflixer, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.