V seriálovém zpracování detektivky Agathy Christie zazáří hvězdy z Harryho Pottera a Hobita

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Netflix začne brzy natáčet adaptaci detektivky Záhada sedmi ciferníků od legendární Agathy Christie. Známou spisovatelku v počtu prodaných knih předčil pouze William Shakespeare. Kdo si v očekávaném seriálu zahraje? I ty největší hvězdy britského filmového průmyslu.

Krimi příběh jedné z nejpopulárnějších spisovatelek v historii se brzy převtělí do hvězdně obsazeného seriálu pod taktovkou Netflixu. Kromě toho, že se na produkci Seven Dials Mystery podílí jména spojovaná s legendárními seriály, jako jsou Pán času (Doctor Who) nebo Koruna (The Crown), i obsazení bude luxusní.

Držitelka ceny BAFTA Rising Star Award, Mia McKenna-Bruce (Pýcha a přemlouvání, Tracy Beaker Returns), povede herce důvtipného a rychlého příběhu v hlavní roli mladé a odhodlané detektivky Eileen „Bundle“ Brent. „Scénáře Chrise Chibnalla jsou brilantní a já jsem nadšená, že mohu být součástí této nové interpretace kultovního vyprávění od Agathy Christie,“ sdělila herečka. McKenna Bruce se dostala do povědomí minulý rok za hlavní roli v debutovém snímku Molly Manning Walker s názvem Jak mít sex (How to Have Sex), který získal hlavní cenu Un Certain Regard na festivalu v Cannes.

Hlavní herečku doprovodí také známá Helena Bonham Carter, jejíž talent jsme mohli vidět v několika filmech od jejího bývalého manžela Tima Burtona, ale také hitů, jako je Klub Rváčů, Králova Řeč a Harry Potter. Zahraje si Lady Caterham.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 8 ZAJÍMAVOSTÍ O KRÁLOVNĚ DETEKTIVEK: AGATHA CHRISTIE NESMĚLA CHODIT DO ŠKOLY, VYZNALA SE V JEDECH A ZÁHADNĚ ZMIZELA

Další britskou hvězdou, která se v seriálu objeví, je Martin Freeman, kterého můžeme znát z filmů, jako je Láska nebeská, Stopařův průvodce po galaxii nebo trilogie Hobit. Mezi jeho slavné počiny v seriálech se řadí Kancl nebo Sherlock. Představí se nám v roli Battle. Nový na palubě je také Andy Stebbing jako výkonný producent a Joanna Crow jako seriálová producentka. Více jsme o připravované adaptaci knihy z roku 1929 psali zde.

O čem vlastně Záhada sedmi ciferníků (The Seven Dials Mystery) je? Bohatí manželé Cooteovi mají rádi společnost mladých lidí, a tak jich pár pozvou těsně předtím, než jim vyprší nájemní smlouva, na honosné sídlo Chimneys. Jeden z nich, Gerry Wade, má velké problémy s ranním vstáváním. Kamarádi si na něj tedy vymysleli malý žertík. Nakoupili osm budíků a nastavili je v jeho pokoji na 6:30. Druhý den ráno očekávají jejich mohutné řičení, které ale na Gerryho nemá vliv. V tu dobu už je totiž mrtvý. A jeden budík chybí. Trojice přátel se tedy snaží odhalit příčinu úmrtí a dostávají se na stopu ještě větší záhady.

Zdroje: Netflix, Společnost Agathy Christie, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.