Filmy a seriály, které v květnu bavily naši redakci: Krvavý polský thriller, šílená hra o přežití i pokračování Bridgertonových

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix do světa neustále chrlí novinky, ale nezapomíná přidávat i starší kousky. Jelikož si i naše redakce užívá sledování této různorodé nabídky, vybrali jsme pro vás stejně jako v předchozím měsíci filmy a seriály, které nás v květnu bavily nejvíc.

The 8 Show

Tip šéfredaktorky Marty

V TOP 10 nesledovanějších pořadů na Netflixu lze aktuálně vidět jihokorejský kousek, v němž bylo osmi zadluženým lidem umožněno zahrát si podivnou hru, prostřednictvím které si mohli vydělat. Pravidla zněla docela jednoduše, přečkejte v budově s osmi patry a hlavně nezemřete. Naše šéfredaktorka Marta tento seriál označuje tak trochu za šílenost, která ji vlastně bavila. Podle ní je to v podstatě spojení hororového thrilleru Díra a megahitu Hra na oliheň. I když je tento pořad místy trochu přehnaný, není to špatná podívaná. Jestli má někdo rád seriály typu Hra na oliheň a nevadí mu afektované hraní Korejců, bude se mu The 8 Show líbit.

Zde si můžete přečíst kompletní hodnocení od naší šéfredaktorky Marty, která seriál vybrala.

Eric

Tip šéfredaktorky Marty

Dojemné kriminální drama, ve kterém oblíbený herec Benedict Cumberbatch hraje utrápeného otce hledajícího svého zmizelého syna, kraluje předním příčkám TOP 10. Protože Marta zbožňuje tvorbu tohoto herce, rozhodně si novinku nemohla nechat ujít. Na celém seriálu je dle ní jeho herecký výkon tím nejzajímavějším a celých šest dílů táhne, ostatně jako každý projekt, ve kterém se objeví. Je to zkrátka geniální herec. Eric by možná lépe fungoval jako film, tedy s kratší stopáží.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY, KTERÉ V ČERVNU DORAZÍ NA NETFLIX: AKCÍ NABITÝ THRILLER NEBO ZLODĚJ, KTERÝ VYKRADL 19 BANK PODLE NÁVODŮ Z FILMŮ

Barvy zla – Červená

Tip redaktorky Michaely

Očekávaný polský thriller, který vychází z knižní kriminální série Małgorzaty Oliwii Sobczak, měl být tak brutální, že ho mnoho diváků nezvládne zhlédnout celý. Přeci jenom se autorka předlohy při jeho psaní inspirovala skutečnými vraždami, ve kterých hrálo velkou roli stahování z kůže. Ve finále je snímek, v němž ambiciózní prokurátor pátrá po vrahovi mladých žen, něčím, co většině diváků nezvedne žaludek. I tak se ovšem jedná o film, který své diváky přiměje chtít ho zhlédnout až do konce. Přestože není tím, čím se na první pohled zdál být, jeho zkouknutí rozhodně nelituji. Film doporučuji všem milovníkům thrillerů a opravdu doufám, že tvůrci natočí i další díly.

Bridgertonovi – 3. řada

Tip redaktorky Evy L.

I náš tým ujíždí na rodinných patáliích početné rodiny Bridgertonových. Trojka se tentokrát zaměřuje na Colina, který se vrací ze zkušené v zahraničí, a jeho dlouholetou kamarádku Penelope. Po příjezdu domů na něj ovšem nečeká dívka, která hltala každičké jeho slovo, ale žena, jež se rozhodla najít manžela. Stejně jako v předchozích dvou řadách se diváci mohou těšit na peprné scény, prostřednictvím kterých tvůrci světu ukázali, že i plnoštíhlé ženy jsou hodny lásky. Recenzi šéfredaktorky Marty si můžete přečíst zde.

Colin a Penelope považuje z Bridgertonových naše redaktorka Eva L. za svůj oblíbený pár. Moc se ji líbilo, jak je maskéři proměnili a jaká mezi nimi byla jiskřivá chemie. Zaujal ji také příběh Francesky, která doposud zůstávala v pozadí. Nemůže se dočkat dalších dílů a tento seriál doporučuje všem romantickým duším.

Sex ve městě

Tip redaktorky Evy P.

Všech šest řad klenotu, který přes pětadvacet let baví nejenom ženy, ale i muže, dorazilo před nějakým časem na Netflix. Komediální seriál se zaměřuje na novinářku, která sebe a své tři nejlepší kamarádky používá jako pokusné králíky k tomu, aby zjistila možnosti třicetileté ženy. Naše redaktorka Eva P. nedokázala odolat Carrie, Samantě, Mirandě a Charlotte a opět všechny díly najednou zhltla. Pro někoho je to stereotypní klišárna, ale pro ni vtipná klasika na odlehčení.

PSALI JSME TAKÉ: POZOR, NEPOUŠTĚT: NEJHORŠÍM KVĚTNOVÝM NOVINKÁM NA NETFLIXU VÉVODÍ TRAPNÁ KOPIE FILMU S ROBERTS A CLOONEYEM, V ZÁVĚSU JE PODIVNÉ SCI-FI

Sex ve městě
Foto: Home Box Office (HBO)

Filmová trilogie Labyrint

Tip redaktorky Kamily

Na Netflix vstoupily sci-fi dystopické filmy, jejichž předlohou jsou romány amerického autora Jamese Dashnera. Letos je to přesně deset let, co herec Dylan O’Brien, který se proslavil zejména ztvárněním velice inteligentního Stilese v seriálu Vlčí mládě, jako Thomas vstoupil na louku obklopenou vysokými zdmi. Naši redaktorku Kamilu velice potěšilo, že se Netflix rozhodl uvést všechny díly najednou. V čele se zábavným Dylanem patří tato trilogie k jejím oblíbeným kouskům.


Zdroje: Redakce Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.